Jocul Seductiei

Jocul Seductiei

Felul in care o femeie stie sa se prezinte si sa-si exprime feminitatea are o importanta semnificativa in relatiile cu barbatul/ii cu care interactioneaza. Daca ea crede cu tarie ca este frumoasa si sexy, cu siguranta va atrage barbatul pe care il doreste.
Daca o femeie, chiar daca nu este prea frumoasa, va sti sa-si foloseasca senzualitatea si atractivitatea atunci cand se intalneste cu un barbat, cu siguranta il va cuceri.

Seductia incepe cu pasul intai, grija de tine. Iar astazi nu mai astern cuvinte, ci doar va arat o fotografie cu Schwartz Roxana de la  Schwartz medical beauty alaturi de Adelina Maria.

Radu Leca

Model Adelina Maria alaturi de Roxana Schwartz

Nu toate femeile sunt frumoase si se incadreaza in tiparul 60-90-60, dar fiecare femeie detine anumite lucruri care pot fi atragatoare in ochii celorlalti.
Unele persoane gasesc atragatoare numai anumite criterii fizice, in timp ce majoritatea oamenilor se ghideaza dupa un amestec dintre atractivitate si personalitate.

Exista femei considerate adevarate sex simboluri si care nu se incadreaza in tiparele frumusetii clasice: de exemplu Julia Roberts si gura sa, putin mai mare decat ar cere-o tiparele, fundul mai mare decat (poate) ar trebui al lui Jennifer Lopez, la sanii micuti ai Keirei Knightley si lista poate continua la nesfarsit. Toate aceste femei sunt atragatoare si nu e nicio indoiala in aceasta privinta.

O seductie pozitiva necesita intelegerea nevoilor, trebuintelor celuilalt. Doar asa ar putea sa ofere un beneficiu mutual al placerii. De aceea, intotdeauna ar trebui sa ne punem in locul celuilalt. Numai astfel vom putea simţi ca beneficiul este al ambelor parti. Mai mult decat atat, manipularea joaca un rol central pe scena seductiei.

Este foarte important sa determinam ce tip de personalitate, ce caracteristici ale personalitatii trebuiesc corelate si angajate in acest fenomen. Cand aceste aspecte specifice unei persoane sunt afisate, expuse, atunci si atractia va stimula si initia magnetismul seductiei. Insa nu neaparat cea mai draguta, incantatoare, frumoasa sau bogata persoana poate fi si cea mai senzuala.

Dimpotriva, exista un privilegiu unic, individual si pozitiv care creeaza un astfel de sentiment, o disponibilitate personala.
Cele mai fascinante persoane sunt atractive pentru ca poseda echilibru emotional si sunt realiste. Atractia lor este datorata trairilor pozitive si a unei bune imagini despre sine si despre proiectele lor de viata.

Acceptandu-ne asa cum suntem, pe noi insine, dar si pe ceilalti, din punctul de vedere al trairilor emotionale libere, necenzurate si realiste, atunci, in mod automat, devenim atractivi. Traind alaturi de celelalte persoane, este esential sa le aratam ca suntem seducatori.
Un alt beneficiu al stapanirii artei de a seduce este acela ca ea poate fi folosita in scopul realizarii unor relatii dorite, de ispitire a persoanelor pe care vrem sa le cunoastem, sa le intalnim.

In acest mod, seductia devine o metoda activa de orientare a vietii, pentru a decide cand sa fiti si cand sa nu fiti seducator(toare).
Exista momente cand seductia este folosita abuziv.
Colette Dowling, in “Complexul Cenusareasa” scrie: „De fapt, femeile care nu au renuntat la expresii ca «fetita lui tata» pot respinge astfel de mesaje confuze de la colegii sau persoanele cu care ele au relaţii de afaceri. Acestea par rezistente si puternice… pana cand incep sa clipeasca si sa faca gropite in obraji, sa devina lipsite de ajutor si seducatoare.

Alexandrita Penney da sfaturi femeilor, in cartea sa, “Cum puteti face dragoste cu un barbat”, in sensul ca „Exista un principiu important care functioneaza aici: in pat, oferiti adesea ceea ce voi cu adevarat doriti sa obtineti de la dumneavoastra”.

Acest principiu este valabil de multe ori, alteori insa, nu. Autoarea continua evaluarea acestei teorii spunand ca, „Senzatiile cele mai placute pot fi resimtite atat in timpul unui sarut, cat si al unei muscaturi, stimulandu-se, in acelasi timp, sexualitatea.”
Afirmatiile autoarei sunt adevarate pentru unii barbati, dar nu pentru cei mai multi dintre ei, doar atunci cand muscaturile nu sunt foarte puternice.

Ambele sexe au preferinte unice privind stimularea. Este foarte important sa intelegem dorintele personale angajate in jocul seductiei. Aceleasi explicatii sunt valabile si pentru regiunile non-erogene sau cu senzitivitate sexuala redusa.

Adevarata recompensa a seductiei nu este neaparat obtinerea beneficiilor materiale, sexuale sau implinirea altor dorinte nutrite, insa, ca semnificatie pentru cei mai multi dintre noi, cam la aceste lucruri se rezuma.

Chiar si in cazul seductiei de natura sexuala, rasplata este relaţionarea. Aceasta este o forma de a da sau de a primi atentie, dragoste ori suferinta. Ea este un intreg process de implicare in ceea ce se numeste realizarea placerii.

Iata cateva puncte forte daca vrei sa fii o femeie seducatoare:

Increderea in sine
Poti avea cel mai frumos corp, o fata perfecta si o personalitate pe masura: daca te vei plange de urechile tale tot timpul, nimeni nu va putea observa cat de draguta esti! Daca nu ai incredere in tine, strici tot “efectul”!

Zambetul
Un zambet nu costa nimic, dar face multe !
Este unul din punctele cheie ale atractivitatii tale! Daca vei purta pe buze macar un mic zambet vei fi mai usor abordabila, vei parea in largul tau si ii vei face si pe cei din jurul tau sa se simta mai siguri de ei. Nici nu trebuie sa exagerezi, zambind fortat!

Atitudinea
Este cea care dicteaza felul in care te simti, dar si felul in care esti perceputa de ceilalti!

Model Adelina Maria cu floriSex-appeal-ul
Este, poate, cea mai importanta calitate in ochii barbatilor. El inglobeaza mai multe caracteristici, mergand de la atitudinea ta, la felul in care gesticulezi sau mergi, tonalitatea vocii tale atunci cand vorbesti, increderea pe care o ai in propria persoana. Este cel care ii face pe barbati sa uite sa respire atunci cand vad o femeie atragatoare si “vinovatul” pentru mai toate atractiile fizice dintre doua persoane.

Rafinament si stil
Chiar daca nu te incadrezi in tiparele frumusetii, este important sa ai o anumita prestanta care reiese din felul in care te imbraci. Daca iti gasesti stilul vestimentar potrivit, sigur vei atrage toate privirile.

Sexualitatea debordanta
Barbatii vor sa afle ca femeilor le place sexul la fel de mult cum le place si lor (unul din cosmarurile lor implica o relatie cu o femeie care nu isi doreste la fel de mult sau la fel de des sa faca sex cu el) si mai toti spun ca unul din lucrurile care ii “dau pe spate” cel mai rapid este ca o femeie sa admita ca ii place sexul.

Articol realizat de Constanta Vasile
Psiholog clinician/Consilier analitic

Citit, editat, aprobat si publicat de Radu Leca

Model Adelina Maria

Revista online de Psihologie | Mediere | Coaching

Promovam GRATUIT, psihologi, mediatori, coachi. Articole de psihologie, mediere si coaching in format text si audio. Contact: 0741.101.881. Radu Leca.

psiholog,mediator,coach