Psihologia Masonica

Psihologia Masonica. Nu există în fapt o psihologie fraternă sau denumită masonică. Se poate realiza programarea emoțională?
Da. Prin antrenament zilnic, abordat cu seriozitate și aplicat fără pauză.

Programarea psiho-emotională realizată in psihologie si neuroștiinte se referă, in mod explicit la dezvoltarea de tehnici si programe comportamentale care implică înțelegerea mecanismelor care stau la baza comportamentului uman, precum si a modului in care aceste comportamente sunt influentate de factorii neurologici si biochimici.
Conștiința emotională este puternic influențată de programarea comportamentului. Cu cât programarea este mai invazivă și mai explicită, cu atât Conștiința Emoțională este mai tare supusă stresului. Ca să poți realiza corect o programare trebuie să o înțelegi și să o accepți.
Acest domeniu al programării psiho-emotionale implica atat teorii cat si aplicatii practice si utilizeaza tehnici precum neurofiziologia, conduita, psihoeducatia si variabile cognitive. Obiectivul principal al acestui domeniu este de a oferi pacientilor un mod eficient si eficace posibilitatea de a-si imbunatati starea mentala, emotionala si sociala. Ofera de asemenea terapii de modificare pozitiva a comportamentului si abordari cognitive pentru promovarea unui stil de viata sanatos si echilibrat.

Constiinta emoțională în psihotronie există? Faptic nu există psihotronie, decât la nivel de concept popular. De ce nu ar exista?! Conștiința emoțională face referire exactă la capacitatea totală a unui individ, de a identifica cu acuratețe si de a conștientiza intr-o manieră concretă și adecvată realității personale autonome și stabile, trăirile emoționale, de a interpreta corect sentimentele și de a folosi in scopuri benefice informațiile strânse.

Dar Conștiința emoțională în psihologie? Nu este recunoscută.

Cum se poate ca o noțiune ce face conexiunea cu emoțiile să poată strânge informație?
Nu conștiința emoțională strânge informația, ci ea determină strângerea de informație. Prin intermediul ei apar seturi diferite de întrebări în mintea individului. Exemplu concret:
1. Cine a generat o discuție
2. Ce a generat neînțelegerea
3. Cum am ajuns să cred că neînțelegerea mă influentează
4. Când am fost influențat și de cine
5. De ce am acceptat neintelegerea și influența negativă
6. Pentru cine am realizat compromisul
7. Pentru ce tipuri de rezultate am acceptat compromisul
8. De la cine am avut de învățat și de strâns informația?
9. De ce fac efortul să învăț ceva ce oricum instinctual nu sunt programat să realizez

Psihologia Masonica are legatura cu Constiinta Emotionala?

Există o schemă de evoluție a Conștiinței Emoționale? Da!

În 1923, profesorul Bernard Kajinski, renumitul inginer electronist moscovit, propunea, deranjând clasa politică a vremii, o idee ieşită din co­mun: proiectarea și construirea unui instrument capabil să emită co­menzi prin care oa­menii să fie ma­nipulaţi, indiferent de dorinţa, putința ori vo­inţa lor.
Este adevărat că stimatul profesor Kajinski era foarte apreciat în cercu­rile politice de la Krem­lin, pentru idei­le sale unice cu privire la o structură activă denumită telepatie şi folosirea aces­teia, în dialogurile politice și/sau financiare ca armă ofen­sivă. Atât politicianul, cât și omul de afaceri, putând fi manipulați să realizeze taskuri care să le fie defavorabile.
Schema dispozitivului de tip psiho­tro­nic con­ceput între anii 1918 si 1923, de savantul rus, avea la bază un prin­cipiu complex de funcționare ce conținea două elemente parapsihologice concrete
A. Noțiunea de conștiința comună
B. Noțiunea de conștiință emotională:

Ce putea face acest aparat? Putea reda identic, in banda 7,83hz, crescând secvențial la nevoie impul­surile creierului, transformându-le apoi în sem­nale sonore, ce puteau fi emise la distanţe mari. Distanțele fiind înmulțite cu 10x, 100x sau 1000x în funcție de strucura aparatului folosit drept emițător. Potrivit cercetătorului rus, creierul este capabil să emi­tă și unde ra­dio. Kajinski descoperise în creier anumi­te elemente care aveau un aspect şi funcţii similare păr­ţilor compo­nente ale echipamentelor electronice: con­densatoare, bo­­bine, tuburi radio, antene. Conform teo­riei personale, aces­­­te radio-unde puteau fi per­­cepute de către alte cre­iere sau de către alte receptoare tehnice.
Kajinski spune așa în cartea sa intitulată “Legă­tura radio biologică”: “Cercetând alcă­tui­rea cor­pu­lui uman, am ajuns la con­clu­zia edifica­toa­re că organismul nostru re­pre­­zintă un aparat electronic complicat. El este o adevă­rată staţie radio de emi­sie-recep­ţie, capabilă să lan­se­ze şi să capteze unde elec­tromag­ne­ti­ce. Am ajuns pen­tru prima da­tă la această con­cluzie în ur­mă cu câţiva ani, absolut în­tâm­plător”.
Există un proces pe care individul îl accesează și îl realizează în prezenta Conștiinței Emoționale? Da! Procesul Kajinski 7 Sigma(K7S): acest proces presupune asumarea de responsabilității, realizarea alegerilor raționale și acceptarea surselor emoționale subconstiente, direct sau indus.
Se întâmplă ca atunci când o persoană se străduiește să înțeleagă și să integreze emoțiile, să apară in gândurile și comportamentele sale elemente disfuncționale ce tin de conștiința comuna? Da!
Constiința emoțională are un rol definitoriu in dezvoltarea personală și poate îmbunătăți sănătatea emoțională și relațiile cu ceilalți, atât timp cât ea este acceptată.

Promovarea stării pozitive de sănătate emoțională include, in plan mental, menținerea unor relații sociale pozitive – axate pe evoluție, o dietă sănătoasă – bazată pe ajutorul oferit de un medic nutriționist, somn suficient și odihnitor – început fără stres, activitate fizică susținută, limitarea stresului și a altor factori agravanți și învățarea și praticarea unor tehnici de gestionare a stresului, inclusiv Mindfullnes Conștientizarea și controlul majorității gândurilor, modificarea atitudinilor nesănătoase – ce erau îndreptate către compulsie, identificarea resurselor totale și dezvoltarea abilităților de coping pozitiv îmbunătățesc, în realitate, starea emoțională. Oferirea sprijinului necesar prin terapia cognitiv-comportamentală și prin alte terapii ar putea fi, de asemenea, un lucru folositor pentru a menține sau îmbunătăți sănătatea emoțională.

Psihologia Masonica are legatura cu tipurile de decizii pe care le iei?

Limitează timpul petrecut luând decizii și prioritizând lucrurile importante din viața ta. Cu cât vei lua decizii dublate de contradecizii și te vei enerva că nu ajungi la un sens comun și nici rezultatele nu sunt excepționale, atunci mintea ta o să consume prea multă energie, iar noaptea, epuizat fiind, nu o să fie odihnitoare. Practic îți vei sabota viata

Obține calitatea potrivită a somnului. Ca acest lucru să aibă sens iar tu să reușești să ai o conexiune minunată cu odihna, iar calitatea somnului să se păstreze la cote înalte ai de realizat 3 lucruri diferite ce te vor susține excepțional
A. Nu vei consuma băuturi alcoolice, zahăr, cofeina, teină sau mâncare cu cel puțin 3h înainte de somn
B. Nu vei avea dispute cu nimeni, înainte de somn
C. Nu vei face băi fierbinți și nici nu vei privi ecrane ce conțin lumină albastră

Gândiți-vă la lucrurile care vă fac pe moment fericiți și concentrați-vă asupra acestora. De ce? Prin repetare ele vor genera conținutul informațional necesar minții, de a percepe Universul personal ca fiind favorabil. Nu putem să trăim in ură și dizgrație

  • Limitează contactele negative și crește prezența enrgiei pozitive.
  • Asigură-te că ai resurse complete nutriționale și adaptate stilului tău de viață corect. Contează imens ce si când mănânci și în mod special cât mănânci
  • Dezvoltați-vă abilități de relaxare și mindfulness. Cu cât ești mai relaxat, cu atât îți merge mai bine și te conectezi cu tine
  • Faceti exercitii fizic regulat. Mersul la sală nu este un moft, este un stil de viață. Dopamina crește
  • Spațiul de lucru și de acasă, făcând lucruri distractive și acceptând oportunități sociale.
  • Folosiți tehnici de gestionare a timpului pentru a gestiona mai ușor sarcinile încărcate.

Psihologia Masonica are legatura cu identificare si gestionarea emotiilor?

Conștiința emoțională conține rareori și abilitatea persoanelor de a identifica și gestiona emoțiile proprii și de a face aceste emoții înțelese de ceilalți. Aceasta înseamnă că subiecții au cunoștințe despre modul în care se simt, și știu cum se comportă în prezența trăirilor interioare. De asemenea, vor fi conștienți cum emoțiile lor, subiective, îi pot afecta pe ceilalți și vor recunoaște și respecta emoțiile și sentimentele celorlalți.
Ei vor fi, de asemenea, conștienți despre cum emoții variate se leagă între ele și vor încerca să le elibereze într-un mod sănătos.
Acest lucru poate ajuta la menținerea sănătății mentale și pozitive și vor fi mai puțin susceptibile de a se obosii emoțional sau de a fi stresați.

Psihologia Masonica

Stresul emoțional ce apare în interiorul Conștiinței Emoționale este o reacție, aparent involuntară la un eveniment necontrolabil sau situație stresantă, cum ar fi frica, teama, îngrijorarea sau frustrarea dar și
care necesita capacități de adaptare, schimbarea locului de muncă, tranzitarea prin viața academică, situații profesionale care implică multă presiune si acceptarea responsabilității, tranzitarea într-un mediu profesional nou – ce generează emoții multiple, încercarea unui nou job – diferit de pregătirea universitară sau a lipsei unui serviciu – subiectul afirmând că nu este pregătit psiho-emotional, finanțarea educațională universitară sau a altor evenimente importante, abandonarea unei relații, despărțirea în fapt de un membru al familiei sau de un prieten, riscuri apărute și înțelese ale eventualelor schimbari/ înlocuiri sau de pierdere ale job-ului, situații de conflicte familiale și/sau profesionale.

Reacțiile emotionale la stres pot include și iritabilitate, furie exacerbată, anxietate amplă generalizată, depresie sau tulburare de panică. Aceste reacții emoționale la stres pot afecta individul în mai multe moduri, inclusiv la capitolul somn, starea generală de bunăstare mentală și chiar sănătatea fizică.
Pentru a preveni și aplatiza nivelul ridicat de stres emoțional, este recomandat, cu maximă seriozotate, consultul unui profesionist psiho-emotional sau accesarea altor opțiuni poat susține reducerea simptomelor fizice și emoționale. Reeducarea începe de jos, de la conceperea programului și adoptarea stilului corect de viață. De asemenea, este imperious necesar, in cazul persoanelor stresate, să descopere cu abilitate și tenacitate, modalități eficiente de a aborda sentimentele generatoare de stres și de a se relaxa prin activități specifce vizualizate drept plăcute. Iar aici enumerăm: yoga, meditația în prezența valorii armonice de 432hz, mersul pe jos – minim 10.000 de pași realizati zilnic, crearea de poezie sau simpla citire a ei, muzica sau cititul. Aceste simple activități pot ajuta, de asemenea, la eliberarea corectă a tensiunii și pot aborda cauza simptomelor cu sursă în stresul emoțional.

Conexiunea dintre Mindfullness si Conștiința Emoților

Conștiința comună este expresia folosită pentru a descrie un concept ce nu este acceptat la nivel academic și vizează promovarea unei idei revolutionare prin care este recunoscută posibila existentă a unui spațiu infinit universal ce conține totalitatea gândurilor noastre ce se transformă din energie mentală in vise. La întrebarea de unde vin visele sau care este sursa viselor, 99,9% dintre răspunsuri conțin negație. De tipul: nu au sursă, cum să aibă visele sursă, visele sunt din noi. Si doar 0.01% spun că visele vin din interiorul Conștiinței Comune!

Elementele psiho-emoționale avute in comun de noi, ca specie umană generează valori unitare principale, pe care se bazează conștiința comună, bunătatea, sentimentul de egalitate, libertatea și respectul față de ceilalți. Dar dacă în interiorul constiintei comune am avea gânduri pe care am putea să le împărțim?
Toate aceste valori sunt fundamentale pentru a face lumea un loc mai bun și pentru a facilita o relație armonioasă între oameni. Aceste concepte sunt valabile peste tot în lume, indiferent de cultură și religiile practicate

În acest fel, valoarea creativă de conștiință comună este strâns legată de ideea oamenilor care fac parte din același sistem karmic, evoluat și care lucrând împreună energetic promovează înțelegerea reciprocă a perspectivelor tuturor indivizilor din grup, avândcl ca scop crearea unei societăti mai bune.

Există o parte pozitivă a explicațiilor ce însoțesc definiția Constiintei Comune: Este în mod real o recunoaștere a faptului că oameni din medii și cu perspective diferite au potențialul evident de a se uni și de a lucra pentru un obiectiv comun. Este adevărat că acest tip de conștiință este, de asemenea, strâns legat de ideea de colectivism, în care oamenii au grijă unii de alții și împart resursele pentru binele comun.

Dar există o parte negativă a explicațiilor ce însoțesc definiția Conștiinței Comune: influența gândurilor ce le primim noapte de noapte, prin intermediul viselor ne destructurează unicitatea. La simpla întrebare “visul cui l-am avut eu azi noapte” răspunsul te înfioară – cine știe al cui poate fi visul. Pare nesemnificativ. Știu. Dar ținând cont de faptul că suntem influențați direct de informatia pe care o recepționăm conștienți și că influența psiho-emoțională crește odată cu includerea ei inconștientă, înseamnă că visele ne pot marca și speria, iar factorul decizie se poate schimba în baza amintirii unui vis. Ce visăm și când visăm depinde de 3 noțiuni distincte: etica noastră, pregatirea noastră mentală și tipurile de vinovății pe care le simțim.

Psihologia Masonica

Conștiința colectivă sau conștiință comună socială care există în normele active, valorile parțial active, comportamentele culturii unor anumite grupuri ce consolidează, pinonierează sau susțin o anumită cultură sau destinație a culturii.
Acest concept se referă la intervențiile afective și de limbaj, inclusiv la comportamentului social ce generează și susțin acele norme, valori și comportamente uitate datorită tipurilor de responsabilități ce rezidă.
Conștiința comună poate fi interpretată ca un înțeles special și unic al grupului generator și poate fi folosită ca o perspectivă prin care naratorii și artiștii descriu evenimentele petrecute atât in istoria mediului social în care trăiesc oamenii, dar și în realitatea materială. Acest concept poate include mai multe structuri sociale și culturi ce pot să coexiste fără război.

Conștiința comună în psihologie este un fenomen complex, ce strânge ideologii vechi și noi ce comunică diferit dar ajung la același rezultat: evoluția.
Conștiința comună determina întelesuri diferite prin accesare și idealizarea perspectivelor psihologice.
Viziunea comună este reprezentată de următorul fapt: conștiința conectează capacitatea de a experimenta stări subiective, cu posibilitatea de a fi conștient de propriile gânduri și emoții, în timp real alături de alte minți.
CC este strâns legată de noțiunea de conștientizare de sine și se consideră că este o abilitate cognitivă importantă care permite oamenilor să-și amintească, din perspective diferite, evenimentele trecute, ce sunt modificate de atât de anxietate, càt și de depresie, să planifice viitorul, indiferent de ce se intâmplă în jur, să-și evalueze mediul de viată și dezvoltare psiho-emotională și să ia decizii.
Cercetătorii în psihologie studiază în mod activ diferitele aspecte ale conștiinței și modul în care acestea se raportează la alte aspecte ale funcților mentale, cum ar fi emoția și personalitatea. Cum este influențată personalitatea de accesarea inconștientă a Conștiinței Comune în timpul somnului?

Conștiința colectivă, cunoscută și ca conștiință comună este o idee din psihologie și psihologie, enunțată (prin strângere de informație) de psiholog Radu Leca. Acesta sugerează existența unui set comun de credințe, valori și atitudini morale comune unui anumit grup de oameni, împărțite la nivel inconștient(în grup). Această înțelegere comună este adesea văzută ca o forță, acceptată impus și denumită “obligatorie” care unește și modelează comportamentul indivizilor dintr-un grup. Exemplele de conștiință colectivă ar putea include patriotismul unei națiuni sau valorile comune ale unui grup religios. Din punctul de vedere al psihologului Radu Leca, masoneria, indiferent de rit și de adepți, de maeștri și ucenici, este clădită pe Conștiința colectivă.

Conștiința comună în interiorul structurilor masonice este repeezentată faptic de următoarea idee fraternă: un grup de oameni(frați) unificați prin credința în Marele Arhitect, împart în câmp colectiv afectiv și cognitiv, valori și practici comune, împărtășesc vise și idealuri atât conștient, cât și inconștient. Această minte conștientă este văzută, de mason, o sursă comună de gândire și comportament/evoluție.
Este subliniată importanța identităților, emoțiilor și atitudinilor fraterne, precum și a experiențelor, normelor, valorilor și practicilor comune. Masonul este împlinit fratern în cadrul Lojei din care face parte, prin studiu al informației și simbolisticii secrete din conceptele informaționale.
Această idee exprimată de noi, se bazează pe conceptul de conștiință colectivă, ideea că acțiunile și comportamentele oamenilor sunt rezultatul interacțiunilor dintre individ și colectiv stă la baza urmatoarei idei masonice: evoluția spirituală inaltă a fraților masoni are loc doar în prezența și chemarea luminii Marelui Arhitect. Știu bine faptul că acest postulat sugerează că aceste credințe și valori comune influențează cultura și simțul identității unui grup și că membrii grupului își vor coordona comportamentul pentru a-și atinge obiectivele comune. Obiectivul comun principal al masonului este evoluția.

Psihologia Quantică se referă la modul în care energia subatomică influențează și interacționează percepția și comportamentul uman. Ce știm despre Energia subatomică și care este conexiunea ei cu psihologia quantică?
Energia Subatomică se referă la energia stocată în nivelul atomic al unei particule? Da! Majoritatea particulelor subatomice conțin energia suficientă pentru a schimba starea lor și destinația în timp real. Exemple: Particula nucleară, Quark, Miuon, Neutrin, Electron, Fenonul gluon, Bosonul de Higgs.
Bosonul Higgs este o particulă subatomică ce are legatură primordială ipotetică cu familia bosonilor, despre care se crede că poate să confere masă celorlalte particule elementare.
Acesta a fost descoperit in 2012 la Centrul European pentru Fizica Nucleara CERN, in Elvetia, si a fost numit in cinstea fizicianului britanic Peter Higgs. Bosonul Higgs este considerat una dintre cele mai importante desoperiri in fizica particulelor, deoarece acesta ofera o explicațieunică: cum particulele au masa si, prin urmare, contribuie la proceselor fizice din natura. Bosonul Higgs uneşte fizica particulelor cu mecanica cuantica, arătănd care sunt tipurile de particule ale universului si oferă o descriere consistentă a Universului.
Acest lucru se datorează câmpurilor clasice sau câmpurilor care operează în regiunea subatomică, cum ar fi câmpul electromagnetic și câmpul de masă a particulelor și a radiației subatomice.
Aceste câmpuri creează energii care permit particulelor să se deplaseze și să interactioneze între ele.
Energia subatomică poate fi folosită pentru a face lucruri cum ar fi detecția radiațiilor sau studierea mecanicii cuantice sau a structurilor atomice. Dar atât timp când energia subatomică interactionează cu psihologia quantică, nu cumva putem să interconectăm și Conștiința Emoțiilor de cea Comună? Această formă de fuziune ipotetică ar putea valida posibilitatea extinderii Universului Cognitiv către cel Emoțional iar structura sa nu ar mai avea granițe.

Fizica quantică, obiectul fundamental al cercetării ce studiază partea cea mai mică a lumii fizice. Psihologia Quantică susține că vocile la nivel subatomic alcătuiesc imaginea întregii lumi. Ideea este că informația este la fel și la nivel subatomic și la nivelul global, iar tranzacțiile dintre egoul nostru și lumea exterioară se fac pe acest principiu.

Prin urmare, Psihologia Quantică este un studiu asupra unicității persoanelor și a universului în care evoluăm. În această abordare au fost integrate principii care combină știința cu filozofia, inclusiv elemente din fizica cuantică, teoria complexității, neurologia, psihologia spirituală și chiar matematica și fizica. Acest lucru permite unei persoane să înțeleagă propria lume în profunzime și să devină mai conștientă de propria sa putere, pentru a se descoperi și a se conecta cu Dumnezeu și cu Universul.

Psihologia masonică se referă la modul în care maşonii utilizează principiile psihologiei moderne în practica şi înţelepciunea lor.
Acest lucru se face prin aplicarea conceptelor şi teoriilor psihologiei în riturile masonilor, învăţând practicile spirituale şi folosind investigaţia informațională iniţiatică pentru a aprofunda înţelepciunea profunda a idealurilor fraterne. Ideea psihologiei în masonism, este vizualizată amplu și proiectată corect: frații trebuie să înţeleagă că toţi sunt egali în ciuda diferenţelor lor individuale.
Ei trebuie să se străduiască să pună în aplicare acest principiu, apreciind conceptul armoniei prin unitate, înţelegând că există nevoia de a aprofunda înţelepciunea spirituală în cadrul lojei.
Această înţelepciune permite membriilor să aibă încredere în ei înşişi şi în ceilalţi, să fie mai conştienţi de propriul intelect, de adâncimea spiritualitătii şi a divinitătii interioare imparțite. În cele din urmă, această înţelepciune psiho-masonică este văzută ca un cuvânt al viitorului şi un dar preţios înainte de a fi trimis în lume ca maestru, să ajute la edificarea lumii, în schimbul iniţiatic, din interiorul Conștiintei Comune, pe care au primit-o drept… treaptă.

Psihologia Masonica vorbeste si despre ritualuri?

Ritualurile masonice psihologice sunt ritualuri simbolice, secrete și dogmatice, care utilizează energia cognitivă și emotională în paralel cu simboluri masonice pentru a explora conștiința interioră și a lucra cu emoțiile și subconștientul.

Psihologia Masonica vorbeste despre scopurile ritualurilor?

Scopul acestor ritualuri este de a ajuta practicantul fratern să găsească adevăruri despre sine și lumea în care locuiește și gândește.
Aceste forme de evoluție clară, implică de obicei un cadru structurat și spirite în ascensiune, și pot fi practicate atât în ​​singurătate cât și în grupuri mai mari, în mod informal sau ceremonii organizate.
Adesea, ritualurile masonice psihologice sunt folosite în lucrările de vindecare. În cadrul atelierelor de lucru folosind simbolurile din Masonerie, practicantul poate să se deschidă Universul ascuns al amintirilor uitate si poate găsi o mai mare înțelegere a emoțiilor sale și a înțelegerii dorințelor sale interioare. De asemenea, ritualurile masonice psihologice pot fi utile în explorarea relațiilor și a interacțiunii cu ceilalți, prin încurajarea acceptării și a iubirii de sine și a altora.

Atingerea intelepciunii fraterne se bazează pe:

1. Dinamica grupurilor de lucru: Ritualurile masonice includ frecvent exerciții și tehnici de modelare psiho-emoțională a membrilor atelierelor de lucru. Acestea permit membrelor grupurilor masonice să lucreze împreună ca o echipă pentru a împărtăși idei, aplica principiile lor de frățietate și a construi încredere reciprocă.

2. Exerciții și tehnici de conștientizare: Ritualurile frecvent include exerciții și tehnici masonice specifice pentru a ajuta la conștientizarea sinelui și transformarea comportamentului.

3. Meditația masonică: Meditația și rugăciunea masonice, de multe ori practicate împreună, pot oferi membrelor un timp de liniște sufletească și spirituală pentru a se conecta cu ei înșiși, cu un anumit scop sau cu lumea din jurul lor.

4. Exerciții de recunoaștere și acceptare: Ritualurile masonice utilizează o varietate de exerciții și tehnici pentru a ajuta membrii să se cunoască mai bine și să-și accepte vulnerabilitățile.

5. Terapia prin simbol: Ritualurile masonice utilizează symbolismul pentru a comunica sentimente și idei într-un format nonverbal, care poate ajuta membrii să explice și să exprime aspectele mai profunde ale forței lor interioare. Aceste simboluri pot permite membrii să se simtă înțeleși sau acceptați de ceilalți membri fără să le fie nevoie să vorbească despre ei înșiși.

https://ultrapsihologie.ro/

Psihologia Masonica

Psihologia Masonica

Psihologia Masonica

Psihologia Masonica

Psihologia Masonica

Psihologia Masonica