Conferinta Nationala de Analiza Tranzactionala, editia a IX-a, 31 octombrie – 1 noiembrie 2015

Anunț: lector Ana Raluca Chișu a acceptat invitatia UltraPsihologie.ro de a participa ca speaker la workshopul “Analiza Tranzactionala – Concepte si Beneficii”.

La workshop participă si Psiholog Radu Leca cu lucrarea “Introducere in Analiza Tranzactionala”.

2015.18.12 Workshop cu public. Rezervari la 0741101881

 

 

Conferinta Nationala de Analiza Tranzactionala, editia a IX-a, 31 octombrie – 1 noiembrie 2015

Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala organizeaza in acest an la Bucuresti editia a IX-a a Conferintei Nationale de Analiza Tranzactionala cu titlul “Amprente din trecut, transformari in prezent. Provocari si oportunitati pentru crestere si dezvoltare”.

Conferinta va oferi ocazia dezbaterii problematicii reprezentate de crestere si dezvoltare cu aplicabilitate in domeniul psihoterapiei, precum si in domeniul organizational si in coaching. Invitatii straini si trainerii romani va propun intalnirea cu analiza tranzactionala intr-un spatiu de reflectie si explorare.
Anul acest avem onoarea de a le avea ca invitate pe: Jo Stuthridge, Anita Mountain si Sari van Poelje care vor sustine ateliere in domeniul psihoterapiei si domeniul organizational.

Anita Mountain este Teaching and Supervising Transactional Analyst in domeniul psihoterapiei si organizational, este executive coach acreditat AC, trainer PCM certificat, coach PCM acreditat si isi desfasoara activitatea in Marea Britanie.

Jo Stuthridge este Teaching and Supervising Transactional Analyst în psihoterapie, psihoterapeut inregistrat in Noua Zeelanda. Ea desfasoara o practica privata in Dunedin si este director al Physis Institute, care este furnizor de formare in analiza tranzactionala.

Sari van Poelje este consultant international, coach si trainer. Este Teaching and Supervising Transactional Analyst, trainer PCM, master coach acreditat NOBCO-EMCC, master coach sistemic in lucrul cu echipe. Este directorul INTACT, training international, coaching si consultanta. Isi desfasoara activitatea in Olanda si Ungaria.

Pe langa trainerii straini, psihoterapeuti romani vor sustine ateliere de analiza tranzactionala: Aurelia Vasile, Cezara Dasu, Cristiana Alexandra Levitchi, Daniela Simache, Ioana Duma, Ioana Preda, Nicoleta Gheorghe, Oana Madlen Panescu, Sorina Vrana, Viorel Ciocan.

Sunt invitati sa participe: psihologi, psihoterapeuti, psihiatri, educatori, formatori, profesionisti in resurse umane si coaching, studenti la stiinte socio-umane, cei interesati de dezvoltarea personala.

Analiza Tranzactionala (AT) a început ca o grupare distincta de teorii elaborate de Eric Berne. Elaborarea teoriei si practicii AT are loc în cadrul unor organizatii profesionale.

AT este o teorie explicativa a personalitatii si un sistem psihoterapeutic dedicat dezvoltarii si schimbarii personale (definitie ITAA).

Ca teorie a personalitatii, AT ofera o imagine asupra modului în care oamenii sunt structurati psihologic si îsi exprima personalitatea în termeni de comportamente. Pentru aceasta foloseste modelul starilor eului.

AT ofera si o teorie a comunicarii prin analiza tranzactiilor.

Conceptul de scenariu de viata explica modul în care modelele de viata prezente îsi au originea în copilarie. În cadrul acestui concept, AT ofera explicatii asupra modului în care continuam sa folosim strategiile din copilarie în viata adulta si a modului în care ne justificam credinta în aceste strategii prin intemediul jocurilor pentru a ne întari pozitia de viata.

AT are la baza concepte filozofice care determina 2 principii fundamentale ale practicii AT: metoda contractuala si comunicarea deschisa.

Modelul teoretic are aplicatii în psihoterapie, în domeniul educational si în cel organizational.

Misiunea asociatiei
Promovarea cunostintelor si implementarea cercetarii stiintifice în teoria si practica din domeniul Analizei Tranzactionale si desfasurarea unor activitati profesionale cu caracter interdisciplinar specifice domeniului Analizei Tranzactionale

Obiectivele asociatiei
Sa promoveze cunoasterea Analizei Tranzactionale în România;
Sa dezvolte teoria Analizei Tranzactionale;
Sa încurajeze dezvoltarea profesionala a celor care practica Analiza Tranzactionala prin participarea la cursuri, seminarii, conferinte, simpozioane, workshop-uri în domeniul Analizei Tranzactionale;
Sa organizeze si sa acrediteze cursuri de formare, perfectionare si specializare în domeniile de aplicabilitate stabilite de EATA: psihoterapie, consiliere, educational, organizational si în specialitatile psihologice stabilite de Colegiul Psihologilor aprobate de catre Adunarea Generala: psihoterapie, psihologia muncii si organizationala, psihologie clinica, consiliere psihologica, psihologie educationala, psihologie aplicata în securitate nationala;
Sa formuleze si sa asigure respectarea standardelelor de instruire, certificare, etica si practica profesionala a Analizei Tranzactionale în România prin constituirea unui comitet de etica;
Sa promoveze cooperarea în tara în domeniul Analizei Tranzactionale;
Sa furnizeze informatii pe calea publicatiilor si a difuzarii de documente si articole referitoare la Analiza Tranzactionala;
Sa traduca lucrari si documente despre Analiza Tranzactionala în limba româna;
Sa sprijine implementarea cercetarii stiintifice în teoria si practica Analizei Tranzactionale si activitatile practice profesionale specifice domeniului Analizei Tranzactionale;
Sa încurajeze contactele si colaborarea cu persoanele si organizatiile interesate în dezvoltarea domeniului Analizei Tranzactionale si cu cele interesate de dezvoltatea resurselor umane în alte domenii decât Analiza Tranzactionala;
Sa popularizeze activitatea desfasurata de asociatie;
Sa apeleze la colaborarea remunerata a specialistilor si a celor care practica Analiza Tranzactionala.

Participantii vor primi credite COPSI pentru participarea la pre-conferinta, conferinta si post conferinta.
Pentru taxe : https://conferinta2015.arat.ro/ro/taxe/
Pentru inscriere: https://conferinta2015.arat.ro/ro/inscriere/
Pentru alte informatii ne puteti contacta:
E-mail: conferinta@arat.ro
tel: 0761 336 950 (Roxana Draghici)
www.conferinta2015.arat.ro/ro
www.arat.ro