Discul Genetic

NOTĂ : Într-o versiune anterioară a acestui postari am menționat că am avut succes în a contacta pe Dr. Vera M.F. Hammer pentru a obține comentariile dumneaei asupra Discului Genetic . După ce aceasta postare a fost publicata , iar prin minunile twitter am fost în stare să intru în contact cu dansa, mi-a dat informatii ample în implicarea dumneai in ceea ce priveste discul genetic. De asemenea, am învățat un pic despre mineralogie și diferențele dintre silex (silice, sist silicos??) și șisturi și astfel unele parti ale postarii au fost modificate datorita acestor noi informatii. Voi nota zonele care au fost modificate cu o etichetă ACTUALIZAT. Mulțumim din nou Dr. Hammer și dlui Edward Habsburg (@EdwardHabsburg) care ne-a contactat.

Nimic despre acest ” artefact ” nu are sens . Sincer, e un pic cam greu să știu de unde să încep aici. Cred că cel mai bine este sa incep cu o descriere.
Se spune ca discul este făcut din lydite (roca silicoasa); masoara 22 cm in diametru si cantareste 2 kilograme . E aparent solid, de culoare neagra și are formă de disc Bi (Bi Disk) (Discurile Bi sunt discuri plate din jad cu o gaură în centrul discului. Au fost recuperate mii de astfel de discuri din morminte neolitice în toată China). Discul este sculptat pe ambele fețe și are imagini aleatoare sculptate pe el reprezentând ceea ce unii numesc “ciclul de viață “.

Nu pot găsi nicio poveste oficială despre originea acestui disc . Ce am putut culege de pe site-urile care se focuseaza asupra acestui disc este doar că a fost găsit undeva în Columbia de către un domn pe nume Jaime Gutierrez – Lega, care este un designer industrial bine cunoscut în Columbia . La un moment dat, după ce s-a gasit, a fost dus la Muzeul de Științe Naturale din Viena , Austria, și a fost studiat de Dr. Vera MF Hammer . Ea a reușit cumva până în prezent sa dateze piatra și se pare că atribuit-o culturii Muisca Precolumbiene.

Acum, sa incepem sa disecam aceasta informatie pentru că eu sunt destul de surprins ca aceasta poate prosti pe cineva care incepe s-o studieze mai aprofundat.
În primul rând, nu există nicio înregistrare a descoperirii discului genetic. Aceasta este ceva neobișnuit , deoarece chiar și artefactele/falsurile au poveștile lor de origine , care cuprind de obicei, momentul și locul gasirii, oferind adesea detalii despre cum au fost găsite artefactele și de catre cine. De data aceasta tot ce avem este “Discul a fost găsit în Columbia de Jaime Gutierrez – Liga”. Acest lucru nu ne spune nimic și desigur că nu contribuie la dobandirea încrederii în autenticitatea lui. Columbia este un loc mare , unde în Columbia a fost găsit? Cum l-a descoperi Gutierrez – Lega ? El a săpat cu un grup sau a pus doar piciorul pe el ? De ce nu există nici o înregistrare ca a fost descoperit ? Exista si alti martori la descoperire ? Cum a facut el ca sa-l prezerve? Unde l-a dus ? Cine altcineva a văzut acest artefact ? Este numele lui Gutierrez – Lega asociat cu discul sau este doar o țintă convenabila pentru mintile conspirative?

Ceea ce am reușit să adun despre discul genetic sunt informatii găsite pe diverse bloguri personale, pe care le voi lista mai jos . Cu toate acestea, nerepetând aceleași detalii de calitate inferioara , singurul lucru remarcabil este modul in care au fost facute sculpturile pe disc și modul în care acestea arată în mod clar ” procesul vieții”, inclusiv două persoane goale, imagini de spermă, ovule fertilizate, embrioni, iar unele au diverse curbe aleatoare . Vreau sa spun ca acestea sunt imagini interesante, foarte elegante și moderne, dar ele nu sunt dovezi a ceva anume .

(UPDATE) În al doilea rând.
Afirmația este că lydit-ul este la fel de dur ca granitul dar este si delicat și pufos/solzos, ceea ce-l face prea greu de sculptat de catre oamenii preistorici și prea delicat pentru a fi sculptat asa detaliat. Prima problemă este că modul în care oamenii încearcă să sprijine aceste afirmații este compararea valorilor pe scara Mohs pentru lydite si granit. In afara de faptul ca lyditul și granitul sunt doua tipuri de roci complet diferite(Hammer 2013), scara Mohs (MOHS scale) nu se aplică la roci, deci duritatea rocilor utilizate pentru a sculpta discul nu este relevanta (Hammer 2013).
( Scara Mohs pentru duritatea mineralelor este o scală calitativă care caracterizează rezistența la zgâriere a diferitelor minerale prin capacitatea unui material mai dur de a zgâria un material mai moale).
Referitor la faptul ca nu au fost in stare să sculpteze aceasta piatră misterioasa, delicata și solzoasa , aș dori să subliniez faptul că popoarele preistorice au fost incredibil de talentate la sculptura cochiliilor și foilor subțiri de Mica (minerale de silicat) sub forma de coliere sau alte bijuterii . Ele au fost la fel de capabile la sculptura materialelor delicate ca si la a uneltelor de piatră.
Acum, nu spun ca eu cred că discul genetic nu este realizat din niciunul din aceste materiale. Nu este nimic care sa sustina descrierile discului. Este opinia mea că piatra Diskului nu este făcută din lydite. Dr. Hammer a dat o multime de informații cu privire la compoziția reală a materialului discului, și parasesc acest subiect pentru secțiunea de mai jos .

(UPDATE) În al treilea rând.
Sa incepem sa cercetam persoanele implicate in problemele cu discul .
Presupusul descoperitor al Discului Genetic este Jaime Gutierrez – Lega , care este un designer industrial cunoscut pentru creatiile sale moderne si elegante . Știm ca Gutierrez – Lega este o persoană reală , dar nu am nici o idee ce avea (daca avea) de a face cu arheologia . Nu pot spune cu certitudine cava mai mult decât atat. Nu am fost în stare să găsesc o modalitate să-l contactez . Cu toate acestea , în cazul în care această poveste este adevărată, mi se pare foarte suspect că un artist modern a găsit un artefact din senin, care arată foarte elegant și foarte modern ca design . Nu spun ca domnul Gutierrez – Lega a făcut ceva , e bănuiala mea că , probabil, nu este implicat , sau dacă este , s-a profitat de el .

Ceea ce ne duce la participantul următor. Așa cum am arătat la începutul acestei postari , Dr. Vera M.F. Hammer m-a contactat recent pentru a răspunde la întrebările mele despre implicarea ei cu discul. Ea a fost foarte drăguța să facă acest lucru și a fost foarte interesant să vorbesc cu cineva in viață care este implicat în așa ceva . Reproduc descrierea Dr. Hammer aici .
Dr. Hammer este un mineralog, nu un geolog cum specifica unele site-uri ( inclusiv al meu , îmi pare rău ). Din 1992 ea a lucrat ca muzeograf la Muzeul de Istorie Naturală din Viena, Departamentul de Mineralogie și Petrografie. Potrivit Dr. Hammer, ea a intalnit prima data discul in 2001, prin domnul Klaus Dona , un individ la care nu am facut referire ultima dată , dar voi face acum . Dar, mai întâi, descrierea Dr. Hammer :
” Am fost rugata în anul 2001 de către domnul Klaus Dona, care se ocupa de expoziția”Mistere nerezolvate” , în același an la Viena , pentru a face analize XRD (XRD analyses) (cristalografie cu raze X) a unora dintre obiectele expuse . Cele mai multe dintre obiecte includ materiale noi si i-am spus că acestea ar fi falsuri , dar acest lucru nu este ceea ce vrea să audă … Chiar si alti oameni de stiinta de la Muzeul nostru au spus proprietarilor obiectelor și domnului Klaus Dona că toate aceste lucruri nu erau ceea ce ei credeau. Unele dintre obiectele expuse erau curiozitati ale naturii , altele erau lucruri noi facute de om, pe care le puteți cumpăra în orice magazin turistic in zona. Dar oricum , comentariul nostru despre așa numitul ” disc genetic ” a fost doar că acesta este alcătuit din feldspat , cuarț și mică , ceea ce a fost dovedit prin măsuratori XRD .
Fostul meu director, care era petrologist, a spus că această piatră ar putea fi lydite (un șist granulat fin, gri-negru) sau un produs artificial facut din aceste minerale. N-am clasificat discul sau vreunul dintre aceste obiecte ca fiind dintr-o perioadă culturală specifica sau nu am dat vreo evaluare de vechime, ceea de fapt nu face parte din competența mea. Deci, acestea au fost singurele informații pe care le-am dat, nu mai mult! Toate interpretarea simbolurilor și semnelor, a vechimii sau orice altceva apar doar în capul proprietarului și / sau curatorului expoziției! Nu a fost niciun autor dat în catalogul despre “Mistere nerezolvate”, astfel încât în fapt , nu știu cine scrie toate aceste prostii!”
Declarația Dr. Hammer concluzionează destul de mult aceasta chestiune. Singurul cercetator oficial care este menționat ca fiind cel care a studiat Diskul ne spune că acesta este un fals .
Așa că haideți să aruncăm o privire mai atenta la domnul Klaus Dona .
Dl Dona pare să fie din afara Austriei (?) și se numește el insusi ca fiind un un arheolog spiritual. Nu sunt sigur ce înseamnă asta , dar sunt destul de sceptic ca este un subdomeniu real al arheologiei . WebSite-ul domnului Dona este Unsolved Mysteries, unde vinde câteva cărți, are unele explicații mai ample ale discului genetic și altor artefacte . În explicația sa pentru Disc, el spune ” Geologii de la Universitatea din Bogotá dateaza discul la o epocă preistorică . Cele mai recente examinări nu au fost capabile sa gaseasca dovezi de falsificare”. In afara de faptul ca cercetatorii de la Muzeul de Istorie Naturală din Viena ii spun că acestea sunt falsuri și că Geologii nu vor/nu sunt în măsură sa dateze un artefact , am mai observat că a oprit oferirea numelor cercetătorilor săi .
Dl Dona are, de asemenea, greutati in păstrarea propriilor fapte drepte . Într-un video de pe YouTube intitulat “Klaus Dona – The Hidden History of the Human Race – Must Watch” la aproximativ 25:50 el începe să vorbească despre disc. El spune ca nu exista nici o modalitate de a identifica cultura care a produs artefactele și că modul în care au fost datate acestea a fost presupunand ca aceste artefacte au fost mai vechi decat orice civilizație cunoscută în zonă , prin urmare, acestea trebuie să aiba 6000 ani vechime. Foarte științific!!! El nu menționează modul în care s-a gasit oricare din aceste lucruri, unde exact s-au găsit , de ce sunt considerate mai vechi decât toate celelalte civilizatii din zona , sau care au fost cercetatorii care au ajutat la datarea și identificarea precum și interpretarea discului etc . El nu dă niciun fel de dovadă care să susțină vreuna dintre revendicările sale.

În al patrulea rând.
Este foarte greu de datat rocile și, presupunând că acestea ar putea primi o dată , literalmente s-ar data roca în sine si nu artefactul care a fost făcut din acea rocă . Adesea nu există material organic pe roca pentru a obține o vârstă a artefactului și, de multe ori, vârsta rocilor din artefacte este dependentă de contextul zonei in care s-a gasit sau , ca în cazul uneltelor din piatră , de stilul în care a fost făcut artefactul . Deci, cum au ajuns la o dată pentru Disc ma depaseste. Dacă oamenii încearcă să spună că vârsta rocii este concurentă cu vârsta culturii Muisca în acest caz , nu există nicio dovadă care să susțină acest lucru. Deși, potrivit domnului Dona , asa ar trebui sa fie.

În al cincilea rând si ultimul
Nu văd nici o asemănare între lucrările de artă de pe disc și cele lăsate în urmă de cultura Muisca/Muisca-culture (Muisca sunt oamenii vorbitori de Chibcha care au format Confederația Muisca din zonele muntoase ale Columbiei de Est) .
Cele câteva elemente Muisca pe care le-am văzut nu au nimic in comun cu cele de pe disc . Si ceea ce cred că este punctul forte, este ca dacă a existat o cultură care a trăit in acelasi timp cu cultura Muisca , de ce nu există nici o altă dovadă a prezenței lor ? Dacă acesta a fost un popor mai avansat , de ce nu există nici o dovadă în plus pentru prezența si influenta lor ? Dacă aceasta a fost munca extraterestrilor, atunci de ce nu există nici o dovadă în plus … .ati inteles deci mesajul .
(Updated) Observațiile mele

Discul Genetic este atât de bizar pentru mine, incat , dacă puneti întrebări despre el , toată povestea începe să se destrame . Singurul cercetator numit care se presupune că a ajutat la datarea și decodarea discului nu a facut-o clar. Nu numai atat, dar acest cercetator i-a spus clar dlui Dona că Discul si artefactele conexe sunt falsuri . Muzeul unde se presupune ca a fost studiat Discul este un loc fals . Nu există nicio documentație , falsa sau altfel , pentru a sprijini unde și cum a fost găsit discul. Materialul discului poate fi, probabil, facut de om, ceea ce inseamna probabil ca discul a fost turnat/matritat. Dl Dona , fiind informat cu privire la acest lucru, continuă să schimbe povestea despre disc, pentru a-si satisface propriile dorinte. Adică , singurul lucru de care sunt convins este că undeva există un obiect care arata ca imaginea de mai sus . Nu exista insa absolut nimic pentru a sustine validitatea sau existenta discului.

Surse:

https://archyfantasies.com/2013/12/12/the-genetic-disk/
Hammer, Vera M. F.
2013 Personal Correspondence via Email. December 17, 2013.
N.d Personal reference page – https://www.nhm-wien.ac.at/en/research/mineralogy__petrography/staff/vera_m_f_hammer. Accessed 12/11/2013
Hurst, K. Kris.
N.d. Musica Culture. About.com https://archaeology.about.com/cs/glossary/g/muisca.htm”>https://archaeology.about.com/cs/glossary/g/muisca.htm. Accessed 12/11/2013

Surse discutabile:
Above Top Secret. The Awesome Mystery of the Pre Columbian “Genetic Disc”. Astonishing Knowledge! https://www.abovetopsecret.com/forum/thread770144/pg1. Accessed 12/11/2013
Klaus Dona, Spiritual Archaeologist. https://projectcamelot.org/klaus_dona.html. Accessed 12/11/2013
Onovus: Ancient Mysteries and Present Discoveries. Genetic Disc | Advanced Biological Knowledge in Ancient Times. https://onovus.wordpress.com/tag/genetic-disk/. Accessed 12/11/2013
Unsolved Mysteries: The Genetic Disc. https://unsolved-mysteries.info/english/objects/e01_01c.htm. Accessed 12/11/2013

Traducere Camelia Emilia Dujko