Valorile care construiesc sau separa relatia de cuplu By Coach Florina Zaharia

Valorile care construiesc sau separa relatia de cuplu By Coach Florina Zaharia
Florina ZahariaPutem defini relatia de cuplu ca fiind unitatea dintre doua fiinte, a carei caracteristica este de a fi foarte stransa si foarte profunda atat in plan corporal, cat si in planul constiintei – nivel la care impartasesc aceleasi idealuri.
Stabilirea unei relatii la un nivel atat de intim presupune manifestarea la cel mai inalt nivel a unor valori precum iubire, incredere, bunatate, respect, corectitudine, smerenie etc.

Avem, pe parcursul vietii, acelasi tip de evolutie in relatii, deoarece la un anumit nivel repetam acelasi tipar pe care l-am trait in copilarie. Suntem astfel condusi printr-o anumita forma de atasament manifestat fata de partener, deoarece modalitatea in care iubim si se lasam iubiti, ramane o constanta in viata, nu se schimba, in general, de la o relatie la alta. Rezultate uimitoare apar totusi in urma sesiunilor de PCMK ( Power Coaching cu Cinetica Mintii – care schimba informatiile la nivel de subconstient, si apoi in comportament – controlat in procent de 95 % de mintea subconstienta) prin intermediul carora ajut oamenii sa-si schimbe, practic, destinul.
Haideti sa aruncam o privire in interiorul nostru si sa analizam care sunt valorile care fie construiesc integritatea legaturii denumita “cuplu” fie o separa:

1. Iubirea – orice relatie incepe cu acest sentiment divin, care este iubirea. Iubirea este manifestarea a tot ceea ce este mai bun si mai frumos in noi, este Dumnezeul nostru interior. Atat barbatii cat si femeile vor sa se casatoreasca din iubire. In 1967, la intrebarea:” V-ati casatori cu cineva care are toate calitatile, dar pe care nu-l iubiti?” 80% dintre barbati si femei au raspuns ca nu s-ar casatori cu cineva de care nu sunt indragostiti.
Frica de iubire – este un blocaj mental, emotional cat se poate de real ce poate impiedica o persoana sa aiba relatii de cuplu sanatoase. Fie ca este frica de a te indragosti, frica de a iubi, frica de a fi iubit sau frica de a te apropia de altcineva, ea este reala.
Fie ca au la baza sau nu experiente negative, oamenii care se tem de o relatie de iubire nu cunosc acest sentiment nici in relatia cu ei insisi. Sentimentul de incredere in sine este scazut, iar cauza fricii de iubire sunt credintele conform carora „ nimeni nu ma iubeste”. Multe relatii sunt sortite esecului intr-un timp foarte scurt, din cauza acestei frici pe care unul sau chiar ambii parteneri o manifesta. Nu isi dau voie sa dezvolte atasament si fie dispar, fie inseala partenerul, pentru a impiedica dezvoltarea relatiei de iubire.
Orice relatie sanatoasa de iubire incepe cu iubirea de sine. Cu cat iubim mai mult Sinele nostru superior, cu atat izvorul de sentimente, emotii, valori pe care dorim sa-l impartasim partenerului, va fi mai benefic, purtator de bucurie si armonie.

2. Intimitatea – se traduce in engleza – “intimicy” si desemneaza : “In-to-Me-See” – a fi atat de apropiat de acea persoana, incat sa vezi clar orice coltisor din adancul fiintei ei, iar ea, la randul ei, poate face acelasi lucru cu tine.
Teama de intimitate deriva din teama de a nu fi descoperit cum esti in realitate. Barbatul se teme cel mai mult de acest lucru, deoarece el crede ca trebuie sa ofere imaginea unui exemplar viril, adica, dupa imperativele civilizatiei patriarhale, a unei fiinte detasate de sensibilitate, de senzualitate si emotivitate sau imaginea unei fiinte care stie sa si le stapaneasca in totalitate. Aceasta teama este condusa de credinte vechi, care limiteaza individul si care sunt foarte puternic ancorate in mintea subconstienta. Odata inlaturata aceasta teama, impreuna cu toate credintele si sentimentele negative, avem toate sansele sa ne schimbam comportamentul fata de partener, ne imbunatatim practic sansele de a fi fericiti.

3. Increderea– increderea este un element de baza pentru o relatie cu o fundatie solida si un viitor sigur. Ce faci insa cand nesiguranta, complexele si comportamentul partenerului dau indoielilor sansa sa incolteasca in mintea ta?
Se intampla ca increderea in partenerul de cuplu sa fie fragila, iar cand ti-a fost tradata, iti vine greu sa mai crezi, indiferent de subiect.
Pentru a reconstrui increderea in partener trebuie, in primul rand, sa raspunzi la intrebarea: “De ce nu mai ai incredere in partener?”
Daca te-a inselat sau a mintit, ai toate motivele sa nu-l mai crezi. Poti sau nu sa traiesti cu un om care a gresit, sa-l ierti si sa o iei de la capat? Fiindca nu poti sa-i reprosezi la infinit o greseala pe care fie o ierti, fie o consideri imposibil de reparat si iei o decizie in consecinta.
”De ce nu mai ai incredere in tine?”
Poate ca ai suferit din dragoste de prea multe ori si de aceea nu mai poti avea incredere la fel de usor, insa nu este drept sa-l pedepsesti pe celalalt pentru greselile tale sau ale altora. Cum poate el sa repare ceva pentru care nu este vinovat?
Vestea buna este ca toti gresim si ca asa cum parintii tai ti-au acordat inca o sansa de un infinit de ori, pentru ca te iubesc, si faptul ca ai gresit iar si iar nu i-a impiedicat sa creada in ceea ce poti deveni si sa vada ce e mai bun in tine.
Incearca sa readuci in tine valorile de care aveti nevoie pentru a restabili legatura puternica pe care o aveai cu partenerul de cuplu inainte ca el sa comita greseala.
– Fii tu sincera
– Fii de incredere
– Fii corecta
– Ai incredere in tine
Intotdeauna, intuitia ne semnaleaza daca trebuie sa ramanem sau nu in relatia respectiva. Pe parcursul procesului de Power Coaching, se dezvolta foarte puternic atat intuitia, increderea, precum claritatea de a identifica solutiile cele mai bune pentru viitorul nostru.

4. Compatibilitatea – Succesul în cuplu depinde atat de compatibilitatea iniţială – la nivel intelectual, sufletesc si fizic, cat si de comportamentul celor 2 parteneri in timp. O cooperare sănătoasă între cei 2 poate ajuta la estomparea deplină a diferenţelor. Orice tip de compatibilitate este intretinut in timp de comportamentul indreptat atat catre binele personal, cat mai ales catre binele celuilalt.
Multe cupluri se separa dupa un timp, pentru ca ocupatiile diferite ii instraineaza, ii deconecteaza pana si de ei insisi, de scopul lor personal in viata. Isi pierd sensul si implicit bucuria, si in momentul in care le descopera la cineva din afara, cred ca s-au indragostit din nou. Este de fapt o iluzie, caci sunt practic semnele valorilor de care sunt de fapt deconectati ei insisi. Este propria iubire, este felul in care Universul ne atrage atentia asupra faptului ca nu mai suntem atat de completi precum eram atunci cand ne era bine.
Pentru ca suntem diferiti, evoluam diferit si este esential sa facem eforturi astfel incat sa pastram o distanta cat mai mica fata de partener in timpul procesului de evolutie. Din iubire, putem sa-l invatam sa traiasca alaturi de noi frumusetea cunoasterii, lumina intelepciunii si sanatatea obtinuta prin alimentatie, sport, meditie etc.

5. Idealurile – acest concept ne defineste ca oameni, caci pe masura ce idealurile noastre sunt mai inalte, noi suntem mai puternici. Pe masura ce partenerii reusesc sa fie de acord in privinta dezvoltarii de idealuri comune, cresc sansele longevitatii si dezvoltarii armonioase a relatiei de cuplu.
Este esential intr-o relatie este ca cei doi să discute înainte de toate despre ce aşteaptă de la celalalt, sau cum definesc fiecare o relaţie fericită. Cei doi vor viza aici elemente precum durata relaţiei, cariera, copiii, succesul financiar, pasiunea, aventura etc. Partenerii nu pot fi fericiţi în căsnicie dacă au vederi diferite în privinţa unor astfel de subiecte.
Momentul in care cuplurile uita sa construiasca impreuna idealuri, sa se bucure de succesul lor, si mai ales de „a face” , inceteaza „a fi” impreuna aceeasi entitate.

Address

Strada Căuzași nr. 28
Bucuresti, sector 3
Contact

florina_zaharia@spiritualcoach.ro
+4 0744.812.484; +4 0729.829.647