AJUTA COPILUL SA-SI ALEAGA CARIERA !!!

CUM ÎŢI AJUŢI COPILUL SĂ-ŞI ALEAGĂ CARIERA!

Dacă eşti părintele unui adolescent sau prea-adolescent, este posibil ca alegerea unei cariere pentru copilul tău să fie ultimul lucru la care te mai gândeşti. Tu şi ei, sunteţi cu siguranţă mai preocupaţi de note, prieteni, sport şi alte subiecte de acest gen. Asta nu înseamnă că nu poţi adăuga „alegerea carierei” pe lista lucrurilor la care să te gândeşti.
În timp ce un pre-adolescent sau un adolescent nu este gata să se hotărască în alegerea unei cariere, acum este o perioadă perfectă pentru a explora multe şi diferite ocupaţii profesionale. Cum marea majoritate a copiilor cunosc un număr redus de ocupaţii: dentist, profesor, medic sau orice alte profesii pe care părinții sau rudele lor le au, să explorezi ocupații/job-uri este un mod minunat să-i faci să realizeze că existe multe opțiuni disponibile pentru ei.

Cum îți poți ajuta copilul să exploreze posibile ocupații.

1. Păstrează-ți opiniile pentru tine!
Încearcă să nu-ți descurajezi copilul să exploreze o anumită ocupație, chiar dacă tu crezi că nu este bună pentru el
2. Relații
Folosește-ți relațiile și cunoștiințele pentru a oferi oportunitatea copilului tău să întâlnească persoane care lucrează în diverse domenii.
3. Citiți despre diverse ocupații
Cea mai simplă metodă de a afla informații despre anumite ocupații este să citești depre ele. Există multe cărți pentru carieră în librării și biblioteci. De asemenea puteți aduna informații și de pe internet.
4. Trăiește experiența
Copilul tău poate să citească multe informații dar cea mai bună metodă de a experimenta este să trăiască pe propria piele un anumit job. O metodă bună este să-l însoțească la job pe unul dintre părinți, astfel poate observa cum se desfășoară în realitate activitățile zilnice de la locul de muncă
Cititi totul accesand urmatorul link https://www.psihostability.ro/2014/ajuta-ti-copilul-sa-si-aleaga-cariera/