CINE SUNTEM NOI ?

CINE SUNTEM NOI ?

Intr-un articol anterior m-am intrebat cine sunt eu? Nu este suficient mi-am spus! Mai am si alte intrebari. Cine suntem noi ca fiinte universale…? nedefinite de nimic…? La urma urmei, ce este omul? Tot in comparatie cu neatul, nimic in raport cu universul? Un lucru de mijloc intre nimic si tot?

Umanul in univers este o entitate. O entitate capabila de autoreglare. Omul se vede pe sine si analizeaza lumea a carei parte este. Omul este asa de mare incat maretia lui reiese si din aceea ca el se stie.
Omul cauta adevarul si fericirea, dar pasiunile…,placerile…il fac incapabil sa le atinga; vrea sa se cunoasca pe sine,dar cade prada placerilor si fuge de sine. Nu toti avem norocul de a intalni sinele. O buna cunoastere de sine are o serie de avantaje.

Universul, spatiul si timpul sufera modificari observabile,la fel si omul. Modificarile lui vin din interior catre exterior.
Observatorul uman vede lumea exterioara printr-o fereastra. Daca aceasta este ingusta,va vedea doar o parte a realitatii externe.

Avem nevoie de cunoastere de sine. Cunoasterea de sine inseamna sa pui sub lupa fiecare capitol al vietii tale.
Dorinta de a te cunoaste, de a sti cin esti,ce vrei si incotro te indrepti,ne va da puterea de a duce totul la bun sfarsit.
Exista o lume, o lume a eului interior. Priviti-va ca si cum ati observa un strain. Aceasta privire patrunzatoare ajunge la „real”.Vedem animalul din noi care poate fi depasit si ignorat. Constiinta ne indeamna sa ne depasim, iar constiinta totala ne transforma instantaneu.

Lumea in care traim este bogata in intelesuri…
„Omul, orice om, chiar omul contemporan, cu toate ca nu-si da seama, prin simbol se deschide catre cosmos, catre lume, catre propria viata”-MIRCEA ELIADE

A intelege tine de un anumit fel de a fi …
Exista o trasatura constitutiva a omului: viata spirituala. Dobandirea intelepciunii, atingerea desavarsirii,dispozitia contemplativa,efortul mistic,ingrijirea de sine toate acestea formeaza o cale a vietii morale.
In putina sa cunoastere omul exerseaza,el vede ce i s-a daruit si intelege o parte a misterului Creatiei.
Si…Cine suntem noi? Ce ne-am dat sa fim ? Eul viitor este cel care poate fi atins, cel ideal este o himera. Eul spiritual reflecta valorile si reperele existentiale ale omului.

Fiecare om este unic si are propriul adevar raportat la el insusi ca fiinta energetica.
Avem nevoie doar de deschidere. Ratiunea poate cuprinde mai mult? Putem rationaliza doar pentru noi, nu sipentru altii.
„Singura raspundere adevarata este fata de propriu potential ,fata de propria ta inteligenta si constiinta ,fata de actiunea conforma cu ele”. OSHO
Venim pe lume cu anumite inzestrari afective ,atitudinale,volitive,dar ele se vor activa in contact cu o cauzistica spirituala livrata de alte persoane.

Credinta si asteptarea iti transforma modul de a vedea lumea! Primul pas este sa crezi in Sine, al doilea pas este sa-ti contactezi in fiecare zi Sinele.
In mod regulat faceti-va timp pentru voi…Insistati…Dati-va timp si loc pentru vocea interioara sa se poata face auzita. Un moment de sincronicitate se va produce .
Concentrati-va din ce in ce mai mult pe clipa prezenta, pe ACUM. Creati un spatiu pentru a fi umplut de Sine.
Sinele de fapt suntem NOI!

Articol realizat de viitor psiholog Gina Dafinoiu