Comenteaza si castiga

Eliana-Liraz Gosser, Moriel Sibenstain si Radu Leca te provoaca sa te gandesti la CASATORIE, iar la sfarsit te premiaza. Ce ai de facut:
– citeste articolul
– comenteaza
– asteapta
Castigi daca esti capabil sa comentezi inteligent, fara ura. Succes!

Urmeaza trei puncte de vedere diferite, ce conduc la aceiasi concluzie: in functie de educatia subiectului, Casatoria este privita ca o Institutie, ca o Recompensa sau ca un Razboi.

Minciunile din cuplu, aparute in urma constientizarii diferentelor afective

Un articol bun pleaca de la o constatare, o informatie, un eveniment, o prezumtie. Dar daca articolul de fata pleaca de la o ipoteza cu multisursa?
Cum suna ipoteza?
Femeile isi aleg barbati pe care sa ii educe/Femeile isi educa barbatii, dupa casatorie

Influenta emotional NEGATIVA
In loc de cuvantul “educe” putem utiliza oricand, fara a simtii ca gresim urmatoarele 5 cuvinte: antrena, manipula, influenta, domina, umili?

Cum arata cuvintele in propozitia de mai sus:
a. Femeile isi antreneaza barbatii, dupa casatorie. In ce scop?
ELG: De ce si-ar antrena femeile, partenerii de cuplu dupa casatorie. In sine afirmatia, deranjeaza. Cu siguranta vor exista barbati care sa memoreze afirmatia si sa o foloseasca in certurile cu partenerii.
MS: Femeile nu isi antreneaza barbatii, nu avem de a face cu o competitie in cuplu, ci cu notiunea de armonie. Femeile se casatoresc cu scopul clar de a evolua, nu ca sa devina antrenori.
RL: Care ar fi scopul antrenamentului? De ce si-ar dori femeia sa antreneze barbatul. Ma intreb cum antreneaza femeile barbatii, fara ca acestia sa isi dea seama.

b. Femeile isi manipuleaza barbatii, dupa casatorie. Sunt femeile indeajuns de Motivate, sa realizeze acest delicat task. Care este directia si scopul MANIPULARII?
ELG: Nu putem vorbi de manipulare in cuplu, dupa casatorie. In cel mai neinspirat caz, putem discuta, despre manipulare inainte de casatorie, cand femeia se simte neincrezatoare in viitor. Mergand pe ideea fricii de esec, putem accepta actiunea manipularii, strict inainte de casatori, cu scopul declarat de imbunatatire si armonizare a cuplului, dar nu o putem accepta manipularea dupa casatorie. Barbatul daca este slab cognitiv post casatorie, cu siguranta este slab cognitiv si inainte de casatorie. Si atunci, daca barbatul este slab cognitiv, de ce il alegem. Eu ca femeie nu doresc langa mine un barbat usor de manipulat.
MS: Pierdere de timp. Cum il alegi, asa il ai. Vorbesc de barbati. Cum alegi barbatul, asa il ai. Daca bea si te bate dupa casatorie, inseamna ca ai fost indeajuns de oarba inainte de casatorie sau ai sperat sa il schimbi. Nimeni nu se schimba in bine, dupa casatorie. Casatoria este o responabilitate majora, ce ingreuneaza orice decizie si atitudine, in cuplu. Oamenii nu se schimba in bine, post casatorie. in rau da, este firesc, se simt resposabilizati: tipa, urla, se bat cu pumnul in piept sau zac si nu sunt comunicativi. Oricand de mai rau in cuplu este loc, de “mai bine” niciodata. Nu sunt pesimist, doar ca ultima mea sotie si-a dorit foarte mult exclusiv lucruri imposibile. stiu ce inseamna manipularea. Astazi sunt “in viata”, fiindca am luptat ca un adevarat intelectual.
RL: Cand si de ce apare manipularea in cuplu? Nu cumva din nevoie? Nevoia de a demonstra suprematia sexului? Daca femeia are impresia ca poate schimba barbatul, in directia dorita\visata de ea, greseste. Barbatii nu se schimba. Barbatul nu este o papuse de silicon, cu soft incorporat. Barbatul nu are play si pause. Manipularea in cuplu este acceptata, daca unul dintre partenerii de cuplu are ca scop demonstrarea relei vointe.

c. Femeile isi influenteaza barbatii, dupa casatorie. Ce obtin?
d. Femeile isi domina barbatii, dupa casatorie. Scopul fiind clar, in aceasta situatie particulara, anularea valorii partenerului de cuplu
ELG: De 300 de ani, femeile au inteles ca nu pot ajunge in pozitiile cheie, dominate de barbati, fara ajutorul si sustinerea mediatica a barbatilor. Gresit! De 300 de ani, femeile domina barbatii, in asa fel incat acestia au dezvoltat structuri politice si industriale, in care ei cred ca femeile nu au ce cauta. Si ce sa vezi, femeile conduc structurile respective. Glumesc, glumesc dar mai spun si adevarul: femeile nu domina barbatii dupa casatorie, femeile domina barbatii mereu. Daca noi nu v-am domina emotional pe voi, voi ati fi mereu in razboi. Exemplu cel mai ferm, este Presedintele Americii. Domnul Trump le arata tuturor barbatilor din intreaga lume, ce poate face un barbat puternic. Barbatii nu pot fi dominati. Nu din acest motiv te casatoresti. Dragostea este cea care te face sa alegi un om.
MS: De ce sa vorbim despre dominatia femeilor, dupa casatorie, cand este evidenta dominatia lor emotionala permanenta? Cine simte mai mult in cuplu? Cu siguranta nu Barbatul! Intr-un cuplu armonios, nu exista dominatie! Dupa casatorie, se schimba raporturile de forte, datorita noilor responsabilitati aparute, dar doar atat. Barbatii gelosi vor gasi in acest punct, posibilitatea de a crede in ceva inexistent. Gelozia e o boala.
RL: Ce spune psihologia despre dominatia in cuplu? Unde avem dominatie nu avem armonie. Eu cred in armonie. Exista sansa ca atat barbatii cat si si femeile, sa incerce sa domine, atat inainte cat si dupa casatorie. Dominatia produce divort. Stie cineva cate divorturi au fost pronuntate in 2016, pe teritoriul Romaniei? De cautat!

e. Femeile isi umilesc barbatii, dupa casatorie.

Influenta emotional POZITIVA
In loc de cuvantul “educe” putem utiliza oricand, fara a simtii ca gresim urmatoarele 5 cuvinte: imbunatatii, echilibra, armoniza, sustine, dezvolta.
f. Femeile isi imbunatesc barbatii, dupa casatorie
g. Femeile isi echilibreaza barbatii, dupa casatorie
h. Femeile isi armonizeaza barbatii, dupa casatorie
i. Femeile isi sustin barbatii, dupa casatorie
j. Femeile isi dezvolta emotional barbatii, dupa casatorie

ELG: Cred in echilibru. Femeia reprezinta Echilibrul in casatorie.
MS: Cred in incredere. Femeia consolideaza Increderea in casatorie.
RL: Cred in armonie. Femeia genereaza Armonie.

Sunt negative cele 5 cuvinte de mai sus? Interpretabile emotional. Considerate adevarate capcane lexicale, fara valoare de adevar, pur comerciale. Cu toate acestea, indiferent de credinta noastra, cu siguranta ca unii dintre noi ne-am aprins emotional.

Impreuna cu prietenii mei destepti, am gasit 6 enunturi ce enerveaza maxim. Le comentam impreuna? Cel mai bun comentariu castiga un accesoriu de lux Moriel Sibenstain.

1. Femeile isi aleg barbatii, despre care stiu ca inca mai pot fi reeducati.

2. Femeile nu isi viseaza doar propria nunta, ci si barbatul(cum arata, cum miroase,cum vorbeste,tonul vocal,miscarile,felul de a fi).

3. Femeile acorda spatii largi, in interiorul universului mental, atat casatoriei cat si continutului acesteia.

4. Barbatii se simt indragostiti si decid sa se casatoareasca.

5. Barbatii nu proiecteaza zeci de ani, casatoria si nici imaginea partenerului de cuplu.

6. Barbatii se gandesc doar la sex, cand, cum, cu oricine, cat.

Alege ceea ce vrei sa comentezi. Comenteaza, fara furie. Arata-mi ca esti destept.

Photo SOURCE: PIXABAY .com