Succes in CUPLU by Coach Florina Zaharia

“ Incearca sa fii un om de valoare, si nu neaparat un om de success” – Albert Einstein
Succesul in cuplu

couple-955930_960_7201. Autocunoasterea, primul pas catre orice relatie.

Legea Atractiei stipuleaza ca “atrageti oameni, locuri si obiective in viata dv. pentru a va ajuta sa cresteti la nivel emotional, spiritual, fizic si intelectual. Unii va vor enerva. Altii vor sarbatori viata alaturi de Dv”.
Astfel, atragem atat ceea ce iubim cat si ceea ce uram foarte puternic. Trebuie sa acordam mare atentie in mod deosebit oamenilor si activitatilor pe care le detestam. Purtam la nivel de subconstient fie anumite frici din experiente trecute, fie sentimente negative. De exemplu, putem atrage intr-o relatie un partener infidel deoarece ne-a fost teama, pentru inceput, ca partenerul nu va avea ochi doar pentru noi, lucru care s-a concretizat ulterior. Apoi am formulat sau dobandit credinte limitative referitoare la fidelitatea in cuplu. “Asa sunt barbatii, in ziua de azi. Mai devreme sau mai tarziu, toti inseala”. Si incepem sa ii atragem pe cei care ne corespund sub acest aspect. Astfel de credinte negative ne scad increderea in noi si in oameni. Odata invatam lectia si schimbam gandirea, avem surpriza ca partenerul fie sa-si schimbe comportamentul fie sa plece.

Imaginati-va ca noi,oamenii, avem in corpul nostru intre 50 si 100 trilioane de celule. Fiecare celula are inteligenta ei si reactioneaza la comanda creierului. Putem deci sa consideram ca avem o armata intreaga de soldati care lucreaza pentru noi, conform comenzii date de mintea noastra!
Ne schimbam deci, biologia , comportamentul si intreaga viata, incepand cu momentul in care ne schimbam convingerile!

Consider ca este esential ca dupa o relatie sau in pauza dintre relatii sa apelam la un Power Coach, pentru a ne curata mental si spiritual de tot bagajul negativ cu care riscam sa atragem o relatie nepotrivita. Detin instrumente pe care le foloseau mari ganditori precum Eistein, cu ajutorul carora calauzesc Clientii la cel mai profund nivel al subconstientului, pentru a identifica si indeparta patternurile negative pe care le repeta in viata lor, fricile, credintele si sentimentele negative despre ei si lumea inconjuratoare. In numai 10 secunde putem descoperi cauza originara a oricarui blocaj, pentru a putea ulterior sa ne eliberam atat de el, cat si de efectele produse: comunicare deficitara, exprimarea emotiilor, sentimentelor etc.
Acesta este cel mai profund, rapid si eficient proces de autocunoastere si dezvoltare personala. Este transformational si iluminator, si aduce claritate pentru tot restul vietii.

2. Cand putem spune ca am gasit partenerul ideal?
Consideram ca am gasit partenerul ideal atunci cand liberi fiind, cu un subconstient curatat de frici si programe negative, atragem un om compatibil la nivel mental, spiritual si fizic. Nu avem viitor cu un partener daca nu avem compatibilitate la una din aceste structuri.

3. Pasii esentiali in construirea relatiei de cuplu. Ce trebuie sa facem pentru a construi o relatie fericita pe termen lung?

Fiecare partener aduce cu el un anumit bagaj emotional, influentele familiei de origine, influenta educationala,rudele, prietenii, situatia financiara, sociala, spirituala si intelectuala. Alianta unui cuplu presupune armonizarea atat la nivel psihic cat si sufletesc a celor doi parteneri implicati.
Pentru ca fiecare partener imita in mod inconstient un comportament dobandit pe parcursul vietii prin invatare de la parinti, prieteni, profesori, iar marile conflicte aduc partenerii in situatii dificil de gestionat, recomand ca oamenii sa apeleze la un Power Coach, pentru ca are foarte multe metode si instrumente unice, care ii pot elibera de comportamentele negative si nefericite, dobandite sau construite in viata anterioara.

Rolul meu consta in faptul ca il calauzesc pe fiecare partener, individual, catre cunoasterea de Sine si apoi catre armonizarea intr-o relatie de viitor. Sa impartaseasca idealuri comune, sa-si cunoasca scopul in viata, sa invete legile Universale si impactul lor in viata.

Pentru a fi fericiti pe termen lung, singuri sau in cuplu, indemnul meu este exprimat foarte bine de Einstein: “ Incearca sa fii un om de valoare, si nu neaparat un om de success”.

4. Rolurile in cuplu. Care sunt ele azi si in ce masura ni le asumam?

Femeia isi constientizeaza, in momentul actual, nivelul de elevare la care a ajuns, si care ii permite sa faca orice isi propune. Pentru barbatul modern, caruia puterea pe care o avea altadata I s-a diminuat mult, prin indepartarea de virtute si atractia cat mai mare catre placere, e frustrant. Acesta e un subiect comun pentru multi barbati pe care i-am intalnit. Isi pierd increderea in ei, de multe ori, pentru ca nu se mai pot ridica deasupra femeii, conform credintelor limitative care ne definesc inca.

In ochii Creatorului, toti suntem egali.

5. Comunicarea – marea provocare a crizei mijlocii.

Ambii parteneri trebuie sa se simta liberi sa gaseasca implinirea profesionala, pentru a-si implini scopul in viata, unicitatea. In aceasta perioada, cand prioritatea este constituita de cariera sau de copiii care ne solicita foarte mult, trebuie sa gasim resursele necesare pentru a ne ocupa de noi. Deoarece nu mai stim nici ce ne dorim noi insine, nu ii mai acordam atentie nici partenerului. Deci nu trebuie sa ne suparam de aceste reprosuri, trebuie doar sa ne indreptam atentia intai catre noi, sa ne iubim mai mult, sa ne gasim momente de relaxare – pe care sa le includem ca prioritare in program, pentru a avea ce sa comunicam cu celalalt. La aceasta varsta, fiind in varful dezvoltarii noastre intelectuale, avem tendinta sa fim foarte rationali in relatie. Din acest motiv suferim mult, pentru ca nu ne mai ascultam sufletul, decat mintea. Trebuie sa comunicam la nivel sufletesc, sa manifestam iubire si intelegere . Doar asa avem sanse sa imbatranim alaturi de partener.

Atunci cand mintea noastra nu mai intelege partenerul, sa lasam sufletul sa o faca!

6. Cum definim succesul in cuplu. Cand putem spune ca avem succes?

Succesul inseamna constientizarea si asumarea libertatii individuale, cat si a partenerului, generand deplina intelegere pentru nevoia de satisfacere a nevoilor personale. Avem succes cand ne cunoastem atat de bine, incat nu ne mai suparam. Intuim nevoile partenerului si le implinim de multe ori telepatic, intrucat la un anumit nivel de iubire si compatibilitate, nu mai trebuie sa vorbesti foarte mult. Fiecare cuplu are ritmul lui, solutiile lui optime, adaptate nevoilor lui. Ne intelegem reciproc inclusiv nevoia de singuratate sau de a socializa separat in anumite momente. Orice neintelegere isi are originea in frustrari, in credinte limitative sau alte probleme nerezolvate la timp, care produc efecte intotdeauna in viitor.

Frumusetea vietii noastre este o extensie a luminii noastre interioare.

7. Conducatorul in cuplu. Realitate sau limitare.

Suferim de multe ori pentru ca vrem sa demonstram celuilalt ca suntem mai bun, ca am muncit mai mult. Nu avem recunoastere si incercam astfel sa atragem atentia asupra noastra. Suntem condusi de propria credinta limitativa, si anume ca nu suntem apreciati . Ajungem de multe ori in situatia in care nefiind multumiti de evolutia profesionala, asteptam totusi recunoasterea de la partener. Insa de multe ori fie traieste aceeasi experienta, fie nu intelege. Important este sa ne regasim, si sa ne facem singruri o evaluare reala. Fie vom constientiza ca nu am vazut clar cat suntem de buni, fie vom gasi in noi motivatia sa fim mai buni pentru a ne putea implini obiectivele.

Suntem ceea ce trebuia sa fim si meritam tot ceea ce avem.

8. Care sunt valorile esentiale la care trebuie sa lucreze partenerii?

Ca fiinte omenesti, suntem cu totii mareti prin natura noastra. Avem abilitatea de a depasi obstacolele, de a avea realizari marete, de a ne cinsti cele mai importante valori personale, de a ne gasi fericirea si contribui la binele celorlalti prin darurile noastre unice. Din pacate, uitam. Experientele din timpul vietii ne diminueaza de multe ori increderea in noi insine si in oameni. Ne judecam, ne pedepsim. Increderea in sine este valoarea cu care ne punem cele mai mari piedici. Apoi, lipsa iubirii de sine. Urmeaza lipsa iubirii, a smereniei, a acceptarii neconditionate, a respectului.

In viata noastra, noi insine suntem cei mai buni.

9. Cum ne pastram conectati la noi insine si la partener?

Dumnezeul nostru interior este acea parte perfecta din noi care poseda toate raspunsurile. Este acea parte care ne domina mintea, trupul si spiritul si pe care o accesam in cadrul fiecarei sesiuni, pentru a identifica , in fiinta noastra, solutiile de geniu pentru succes.

Meditatia este atunci cand, deconectati de noi, il ascultam pe Dumnezeu.

10. Ce ne face fericiti?

Fericirea este o optiune personala. Putem sa ne oprim cu totii pentru o clipa si sa vedem pentru ce suntem recunoscatori. Facem abstractie de idealul cu care mintea ne joaca feste. Haideti sa luam decizia sa fim fericiti. Pentru? Sa manifestam pentru un moment recunostinta. Atat, si in adancul sufletului, toti avem raspunsul. Ascultati. Aceasta introspectie va va ajuta sa aveti mai multa claritate asupra binelui din viata . Faceti acest exercitiu zilnic, dimineata, pentru o clipa.

Exprimati Universului Recunostinta!

11. Ce este iubirea?

Mi-am dat seama, pe parcursul tuturor sesiunilor de coaching si terapiilor de vindecare, ca iubirea este ceea ce ne lipseste atunci cand nu avem succes intr-un anume domeniu din viata noastra: familie – atunci cand nu ne intelegem cu partenerul, e clar ca avem nevoie sa manifestam si sa primim mai multa iubire; in plan social – am putea sa traim in armonie daca fiecare dintre noi ar manifesta mai multa iubire si mai putin orgoliu; in afaceri – atunci cand o afacere are ca si temelie, dincolo de binele personal – si binele altora, atunci cu siguranta va aduce implinire sufleteasca, si intregul Univers va conspira catre intoarcerea binelui.

Iubirea este Dumnezeu, este ceea ce ne lipseste atunci cand nu mai suntem fericiti.

C12219460_1648067458812291_8362643470272951587_nertified Power Coach,
Florina Zaharia