Un nou curs Infovision 14-21 noiembrie 2015 la Bucuresti

Un nou curs Infovision – 14-21 noiembrie 2015, la București
Infovision este numele dat de Ing. Mark Komissarov (autorul cursului și metodologiei de predare) capacității creierului uman de a percepe informația din lumea înconjurătoare în mod direct, fără a apela la cele cinci simțuri cunoscute.
Metoda care stă la baza cursului (re)deschide capacități ale creierului uman de a percepe informația într-un alt mod decât cel cu care ne-am obișnuit; mai exact spus, în două registre:
1) în formă pură, informația relevându-ni-se ca gând – pur și simplu „știm”, „cunoaștem” aspecte atât din planul fizic, cât și din cele subtile;

2) sub formă vizuală, informația ajungând la noi ca imagine – „vedem” ceea ce se află în proximitatea noastră prin intermediul unui alt circuit neuronal optic decât cel al organului de văz, ochii. Cu alte cuvinte, metoda Komissarov ne învață să vedem cu ochii acoperiți, purtând o mască opacă și etanșă pe față.
Care sunt beneficiile concrete ale însușirii și practicării celor două registre ale metodei Komissarov?

MARK

1) În regimul de „a ști”, vom putea face următoarele:
– să distingem între adevărat / fals, relevant / nerelevant, benefic / nebenefic, corect / incorect;
– să aflăm informații care nu ne sunt accesibile prin intermediul simțurilor sau al gândirii logice, deductive;
– să accesăm informații care nu sunt manifeste încă, informații care se află fie în stadiu incipient, fie chiar doar la nivel de intenție sau în plan subtil;
– să aflăm răspunsuri la întrebările care ne preocupă (de la cele „lumești”, până la cele „existențiale”).

2) În regimul de „a vedea” fără ochii fizici, beneficiile sunt următoarele:
– devenim independenți de circuitul optic obișnuit, ceea ce înseamnă că persoanele care poartă ochelari nu mai au nevoie de aceștia, că nevăzătorii pot și ei să vadă și că vederea nu va avea niciodată de suferit de pe urma cauzelor obișnuite: înaintarea în vârstă, boli care afectează vederea (diabetul) sau orice alt accident cu impact asupra traseului optic obișnuit;
– creierul funcționează din ce în ce mai mult în regim de unde alfa, favorabile relaxării și, ulterior, introspecției, lucru explicabil prin faptul că, atunci când purtăm masca, ochii se află în întuneric. Efectul este vizibil imediat la persoanele care suferă de hipertensiune arterială.
– se face conexiunea între cele două emisfere cerebrale și, ulterior, echilibrarea acestora;
– crește coeficientul de inteligență și viteza de procesare a informației, prin activarea unor zone ale creierului nefolosite anterior;
– se îmbunătățesc memoria și capacitatea de concentrare;
– se dezvoltă tipuri noi de inteligență (este vorba de inteligențele multiple identificate de Howard Gardner, profesor de Științe Cognitive la Harvard Graduate School of Education, profesor asociat de Psihologie la Universitatea

Harvard și profesor de neurologie la Universitatea de Medicină din Boston).
Toate acestea pot fi obținute și prin alte practici, însă ceea ce diferențiază net metoda Mark Komissarov de oricare alta este viteza cu care se obțin aceste beneficii, unele dintre acestea materializându-se încă din timpul cursului, fiind necesară, într-adevăr, practicarea metodei și ulterior cursului pentru dezvoltarea la maximum și consolidarea acestora.
Cursul se adresează atât adulților, cât și copiilor (cu vârsta de până la 14 ani). Cursul pentru adulți durează 2,5 ore în fiecare zi (20 de ore în total). Cursul pentru copii durează doar 6 ore (întrucât acestora li se predă doar vederea fără ochii fizici) și oferă aceleași rezultate și beneficii precum cele prezentate la regimul de „a vedea” de mai sus.

Cine sunt instructorii?
1) Ing. Mark Komissarov – Nivelul I al cursului va fi predat de însuși autorul metodei.
Bazându-se pe experiența sa de peste 16 ani în predarea acestei tehnici, acesta îi va dirija și îndruma pe cursanți în direcția obiectivului propus, acela de a avea acces la informațiile care prezintă interes pentru ei. Se vor parcurge exerciții concrete, cu grad de complexitate din ce în ce mai ridicat, proiectate special cu scopul de a activa și a consolida această capacitate extra-senzorială. Ultimul exercițiu din setul aferent nivelului I are drept scop să dovedească participanților faptul că și-au însușit această abilitate.

2) Prof. Mihaela Istrati – trainer licențiat Infovision – va preda Nivelul II al cursului.
Profesor de engleză, ca pregătire, și formator autorizat, cu o experiență de predare a limbii engleze de peste 20 de ani, Mihaela Istrati este unicul trainer specializat și licențiat din România al metodei Mark Komissarov. Abilitățile și competențele obținute de-a lungul timpului au făcut ca reușitele sale în predarea tehnicii Infovision să apară imediat, acumulând deja experiență de peste un an și în acest domeniu.
Împreună, cei doi instructori vă vor ghida în lumea fascinantă a capacităților necunoscute și nebănuite ale creierului uman. Vom depăși bariere ale minții și ne vom descătușa potențialul.

Detalii și înscriere: Prof. Mihaela Istrati – telefon: 0730 074 919