WellnessMagazine.ro publica NEUROBIOLOGIA LIPSEI DE EMPATIE IN CADRUL PSIHOPATIEI

NEUROBIOLOGIA LIPSEI DE EMPATIE IN CADRUL PSIHOPATIEI

Neurostiintele se ocupa cu studiul sistemului nervos, neurostiintele cognitive apeleaza la o abordare interdisciplinara pentru studierea modului in care structurile neurobiologice realizeaza o anumita procesare a informatiei.
Una dintre problematicile asupra careia se focuseaza neurostiinta este reprezentata de identificarea bazelor neurologice/ cauzelor tulburarilor mentale, neurologice si adictiilor.
In aceasta lucrare vom examina corelatele neurobiologice ale psihopatiei, axandu-ne in special asupra neurobiologia lipsei de empatie- care este un element fundamental intalnit in tulburarile psihopatice.

De ce este importanta identificarea bazelor neurologice ale tulburarilor psihiatrice?
Schizofrenia, tulburarile de comportament, autismul, tulburarile psihiatrice precum Alzheimer, Huntington, Parkinson sunt tulburari care afecteaza profund persoana suferinda, pe mai multe planuri- emotional, cognitiv, social, simtul individualitatii- si reprezinta o mare povara asupra individului, familiei si societatii. Din pacate progresul in tratarea eficienta a acestor tulburari este unul modest, tratamentele curente utilizate au o eficienta moderata, iar o proportie insemnata a populatiei suferinde de aceste tulburari nu inregistreaza o ameliorare semnificativa in urma tratamentului aplicat.
Din aceste considerente s-a ajuns la concluzia ca este necesara o studiere aprofundata a complexitatii creierului, pentru identificarea factorilor cauzali ai tulburarilor neuropsihiatrice si descoperirea unor tratamente mult mai precise si eficiente.

Continuarea pe site-ul partener: https://wellnessmagazine.ro/2015/07/12/neurobiologia-lipsei-de-empatie-in-cadrul-psihopatiei/