Sportivii si Talentul

Conform dictionarului explicativ al limbii romane (DEX), talentul reprezinta o ,,aptitudine, inclinare innascuta intr-un anumit domeniu; capacitate deosebita, innascuta sau dobandita, intr-o ramura de activitate, care favorizeaza o activitate creatoare’’.

Conform lui Paul Popescu Neveanu, talentul reprezinta ,, aptitudinile, insusire sau sistem de insusiri ale subiectului, mijlocind reusita intr-o activitate; posibilitatea de a actiona si de a obtine performante’’.
Aptitudinile se pot clasifica in doua mari categorii, pe de-o parte pot exista aptitudini simple, iar pe de cealalta parte aptitudini complexe.
Aptitudinile simple se regasesc in activitatile simple, cotidiene. Acestea pot fi impartite in : aptitudini generale (ele conduc la obtinerea reusitei in aproape orice domeniu, un exemplu de aptitudine generala poate fi reprezentata de inteligenta); aptitudini de grup ( acestea apar doar in cateva dintre activitati ); aptitudini specifice (acestea sunt caracteristice unui domeniu restrans de activitate).
SPORTIVII AJUNG LA PERFORMANTA DATORITA TALENTULUI INNASCUT?