Cursul de Relationare Eficienta

Doamnelor si Domnilor, permiteti-mi sa vi-l prezint pe unul dintre viitorii coachi cu impact al societatii romanesti. Mii de oameni il cunosc drept mediator de succes, dar viata chiar si atunci cand ti-a daruit din plin bucurii, te stimuleaza si te ajuta sa atingi un plus de evolutie. Coachingul a fost ceva natural si eficient pentru dl Petru Mustateanu.

In decursul a 7 luni de zile Coach Mustateanu a pus la punct un curs revolutionar pentru oamenii ce isi doresc echilibrul in viata. Folosindu-se de tehnici speciale de programare neurolingvistica, Coach Mustateanu a strans intr-un singur pachet, perfect livrabil, informatia necesara echilibrarii interioare a oricarui tip de viitor cursant.

Nimeni nu stie cum face, dar cursantii pregatiti de el, izoleaza la finalul cursului probleme de tip emotional cu care se confruntau, gasind solutii viabile de rezolvare.

In cele ce urmeaza publicam, interviul pe care Coach Mustateanu ni l-a acordat in ziua de 17.05.2015.

Petru Mustateanu Coach
Petru Mustateanu Coach

Intro. Prezentati-ne cursul dvs. Relationare Eficienta (RE)

Cursul de Relationare Eficienta ofera studentilor tehnicile necesare cunoasterii de sine, cunoasterii celor din jur si mijloacele de obtinere a unei relationari eficiente in orice tip de situatie. Structurat in trei module, cursul cuprinde studiul inteligentei emotionale, studiul programarii neurolingvistice, si aplicatii practice.
Potrivit oricarei persoane preocupate de dezvoltarea personala, indiferent de varsta sau nivelul studiilor, Cursul de Relationare Eficienta este un curs aplicat unde studiul teoretic este completat de aplicatii practice, studii de caz, rollplay-uri, astfel incat participantii sa primeasca un curs util si in egala masura placut fara a fi necesar un efort special pentru retinerea si insusirea informatiilor acumulate.
Suportul de curs este unul flexibil care se poate adapta intrebarilor si cerintelor fiecarei grupe, astfel incat cursantii sa primeasca odata cu noile informatii si raspunsurile necesare despre felul in care informatiile accumulate in timpul cursului se pot aplica situatiilor de viata ale fiecarui participant.

1. De ce cursul de RE este important in Dezvoltarea personala si educationala?

Cursul de Relationare Eficienta contine acel plus educational pe care ni-l dorim si pe care asteptam ca scoala sa ni-l ofere fara sa luam in calcul faptul ca sistemul de invatamant a fost gandit sa pregateasca studentul pentru nevoile societatii si mai putin pentru nevoile noastre umane. Omul modern isi doreste ca dupa terminarea studiilor sa devina prosper si sa aiba o relatie apoi o casnicie fericita. In acest timp scoala ne invata sa fim buni ingineri, buni medici, economisti, juristi s.a.m.d.
Cursul de Relationare Eficienta ofera instrumentele prin care ne putem obtine propriile deziderate. Suntem fiinte sociale, iar modalitatea prin care ne putem atinge obiectivele este interactiunea sociala. Cunoscand mijloacele de relationare eficienta devenim persoane apreciate social, iar o buna pozitionare sociala este cheia spre prosperitate sau, de ce nu, spre marea iubire.

2. Care sunt punctele forte ale cursului?

Cursul de Relationare Eficienta este un curs de comunicare dincolo de cuvinte. Asa cum stim, comunicarea verbala reprezinta doar sapte procente din ceea ce comunicam indiferent de situatia contextuala. Cei mai instruiti reusesc sa ridice acest procent pana la 10, maxim 20%. Cum putem controla diferenta de 80-90%, pentru a ne asigura ca transmitem exact ceea ce dorim interlocutorilor nostri, folosind inteligenta emotionala, limbajul trupului, sau tehnici de Programare Neuro-Lingvistica, se invata in cursul de Relationare Eficienta.

3. Care sunt cele trei motive pentru care studentii urmeaza cursul?

Cunostintele acumulate in cursul de Relationare Eficienta se pot aplica la fel de bine in oricare din cele trei situatii.

-Relationare Eficienta in cuplu sau cu scopul de a deveni parte a unui cuplu.
-Relationare Eficienta cu prietenii, colegii, familia, cadrele didactice, superiorii ierarhici etc.
-Relationare Eficienta in Bussines.

4. Cum ne imbunatateste emotional si interior RE?

Relationarea eficienta ne ajuta sa ne intelegem emotiile, sa le controlam si sa le utilizam in proiectele zilnice. Conflictul intre ratiune si emotie ne produce in egala masura disconfort si ineficienta. Cursul de Relationare Eficienta ne ajuta sa intelegem cum ne putem armoniza emotiile cu ratiunea pentru ca impreuna sa slujeasca interselor fiecaruia dintre noi. Echilibrul interior obtinut prin inlaturarea conflictului existential intre emotii si ratiune este terenul cel mai propice pentru constuctia oricarui proiect ulterior.

5. Cum se aplica corect RE in viata de business?

Conceptul de Relationare Eficienta aduce o serie de elemente de noutate in completarea clasicelor tehnici de negociere cu scopul de a optimiza interactiunea umana in viata de business. Ideea de a ne folosi de cuvinte eficiente pentru a obtine un contract avantajos in defavoarea partenerului s-a dovedit a fi una neproductiva pe termen lung. Inainte de a fi reprezentantul unei companii fiecare dintre noi suntem oameni caracterizati atat de idei, cat si de emotii. Daca reusim sa ne folosim ambele valente umane pentru a ne cunoaste partenerii devenim mult mai eficienti atat in procesul de vanzari, cat si in crearea unui brand de incredere.

6. Cum se aplica corect RE in viata personala?

Relationarea eficienta ne demostreaza ca in interactiunile umane matematica are cu totul alte valori decat cele invatate in scoala primara unde unu plus unul era inevitabil egal cu doi. In Relationarea Eficienta, un om plus un om este egal cu valoarea unui om plus valoarea celui de-al doilea om plus valoarea dialogului, a interactiunii dintre cei doi. De aceea o familie se legitimeaza cu doua carti de identitate si cu un certificat de casatorie, prin urmare cu trei documente, chiar daca ei sunt numai doi indivizi.

7. Cum poti aplica invataturile RE pentru a fi mai fericit sau mai împlinit?

Lipsa unei relationari eficiente conduce inevitabil catre singuratate. De la o zi la alta devenim mai reci, mai singuri si uneori mai rai. Stim foarte putine despre colegi, despre vecini, despre persoana iubita iar uneori chiar despre noi insine stim foarte putin. Necunoasterea determina nefericirea. Nu putem iubi ceea ce nu cunoastem. Este adanc sapat in genetica noastra sa ne fie frica de intuneric, de necunoscut si sa iubim lumina, sa ii iubim pe cei pe care ii cunoastem, pe cei cu care avem o Relationare Eficienta.

8. Cum ai putea să servești mai bine scopului vieții tale, prin RE ?

Economia de piata a reusit sa ne transforme pe fiecare dintre noi din oameni in clienti, in subiecte de drept al caror unic scop sa fie acela de a munci pentru a obtine bani pe care apoi sa ii cheltuim pe produsele promovate in reclame, ambalate promitator si asezate cu grija in rafturi. De aceea am ajuns sa iubim obiecte si sa folosim oameni, platind astfel cu propria nefericire, dorinta de a obtine ceea ce nu ne dorim cu adevarat.
Cursul de relationare eficienta de ajuta se redevenim, sa invatam cum sa iubim oamenii si cum sa ii lasam pe cei din jur sa ne iubeasca, detasandu-ne de neinsufletitele obiecte care nu vor mai fi scopul existentei noastre, ci mijloacele ce ne ajuta sa obtinem propria fericire.

Outro. Incheiere si concluzii. 

Dimensiunea sociala a fiecaruia dintre noi poate fi dezvoltata folosind o serie de instrumente prezentate in Cursul de Relationare Eficienta, in urma caruia sa descoperim frumusetea universului uman care ne inconjoara, reusind astfel sa luam de la fiecare ce este mai bun, in acest mod obtinand o lumea mai frumoasa si implicit o viata mai fericita.