Primele cărţi despre bullying traduse în România

Comunicat

Incepand cu 30.03.2015 Revista de UltraPsihologie.ro si Editura Gama isi anunta colaborarea. In interiorul acestui articol va sunt prezentate primele cărţi despre bullying (abuzul prin intimidare) traduse în România. Cartile pot fi achizitionate de pe site-ul editurii.

Fenomenul violenţei în rândul copiilor nu este unul nou, iar termenul de bullying, care se referă abuzul prin intimidare, a intrat deja în vocabularul părinţilor, profesorilor şi psihologilor. La şcoală sau în mediul online, tot mai mulţi copii se confruntă cu acest tip de comportament abuziv, care se manifestă prin violenţă psihologică, verbală sau fizică. Pentru că majoritatea tinerilor nu ştiu cum să reacţioneze corect, cum să se protejeze de hărţuire şi cum să nu îi lase pe bullies să-i afecteze emoţional, am decis să publicăm colecţia de cărţi de psihologia copilului Ajută-te singur, care să vină – cu explicaţii şi sfaturi – în sprijinul copiilor şi adolescenţilor aflaţi în situaţii dificile.

Bullies: cum să faci faţă intimidării aduce în discuţie problema bullying-ului într-un mod simpatic şi uşor accesibil copiilor. Cartea scrisă de Trevor Romain, un cunoscut autor şi conferenţiar motivaţional american cu milioane de volume vândute în întreaga lume, se adresează atât tinerilor supuşi intimidării de către semenii lor dominatori, cât şi celor care sunt ei înşişi bullies. Pentru fiecare există sfaturi şi strategii de acţiune, scrise cu umor şi înţelepciune, astfel încât bullying-ul să pară mai uşor de înfruntat.
Un alt titlu care se adresează copiilor şi adolescenţilor timoraţi, care se simt dominaţi de cei din jur, este Ia-ţi singur apărarea. Ghid pentru obţinerea puterii personale şi sporirea stimei de sine. Cartea are la bază un program creat iniţial pentru adulţi şi numit „afectul şi stima de sine”, care se predă ca materie de curs la catedra de psihologie a Universităţii de Stat din Michigan, adaptat de dr. Gershen Kaufman, dr. Lev Raphael şi Pamela Espeland în aşa fel încât să poată fi înţeles de copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani fără ajutorul adulţilor. „Dacă îi ajutăm pe copii să-şi dezvolte stima de sine, nu-i vom învăţa să-i subaprecieze pe ceilalţi şi, cu siguranţă, nici să fie dispreţuitori. Îi vom învăţa să fie mândri, să aibă o părere bună despre ei înşişi când fac ceea ce trebuie (şi să-şi asume răspunderea atunci când greşesc), să-şi aprecieze realizările (atât concrete, cât şi abstracte), să ştie ce pot tolera (şi ce nu) şi să se străduiască să fie cât mai buni din toate punctele de vedere”, susţin autorii.

În colecţia Ajută-te singur au mai apărut:
• Cum să nu te mai streseze stresul, care include sfaturi despre cum ar trebui să reacţioneze copiii în perioadele stresante şi ce pot face ca să evite stresul;
• Fraţii: nu poţi să-i alegi, dar poţi să-i înţelegi, o carte despre relaţiile dificile dintre fraţi, cu indicii despre cum se pot acestea îmbunătăţi;
• Nu trăieşti în peşteră, poartă-te frumos!, care se adresează copiilor care sunt deseori criticaţi pentru comportamentul lor;
• Fă-te auzit! Ghid de socializare. Metode să-ţi faci prieteni şi să te simţi bine în pielea ta, în care sunt prezentate 21 de metode grozave de a învinge timiditatea, de a dobândi mai multă încredere în sine şi de a te înţelege mai bine cu cei din jur.
Cărţile pot fi comandate de pe site-ul editurii.
https://www.edituragama.ro/psihologia-copilului/ajuta-te-singur.html

www.edituragama.ro
Blvd. Chimiei nr. 14
700293, IAŞI
0232.230.212