Prima casatorie la femei – Partea Intai

Doamnele le permit baietilor sa se simta barbati

Motto: Demonstreaza-le tuturor cat de bun esti tu, nu te uita in jur si nu asculta de nimeni.

Prima casatorie la femei este egala cu “fuga lui Bach”. Ce aleg doamnele? Aleg un om care este diferit de “modelul tatalui”. Opusul tatalui indeplineste insa cele trei reguli de baza ale fugii: posesiunea de resurse, o vorba buna cand trebuie si uneori activitate sexuala.

Permiteti-mi sa deconspir 10 motive reale pentru care casatoria are loc.

1. Viza de Romania
2. Dragostea subita si sexul
3. Dorinta de a scapa de acasa
4. Credinta ca “el” este alesul
5. Impartirea creditelor
6. Vecinii si familia
7. Dorinta de a fi ascultata si vazuta
8. Calatoriile. Voiajul de nunta.
9. Cresterea stabilitatii sociale
10. Schimbarea de nume

Sorin Badea

Ce au in comun, cele 10 puncte de mai sus? Singuratatea, dorinta de a fi ascultata, intelegerea gresita si aplicarea si mai gresita a notiunii de familie.

De cate ori ai auzit expresia “te pierzi pe drum”? De prea multe ori. Atunci cand ea se aplica, automat iesea din ecuatie. Stiu, te simti nedreptatita. Cineva, acel cineva care avea grija de educatia ta, ti-a spus de prea multe ori “te pierzi pe drum”. In acest fel, tu nu ai mai vazut adevarul real, ci ti-ai construit propriul adevar.
In momentul in care l-ai intalnit pe “el”, la fel ca si tine si total opus tatalui tau, ai crezut ca tot ceea ce poti face, bun pentru tine, este sa-l iei de barbat.

Sfat: ca sa te casatoresti cu cineva, testeaza viata in doi, fara acte. Casatoria este cea mai apropiata forma primordiala a esecului si a singuratatii. Cum sa te casatoresti cu cineva pe care nu il cunosti. Poate nu iti place cum se spala pe dinti sau mesteca sau trage vanturi. Am vazut divorturi din mai putin de atat.

*Atractia fata de primul venit ce iti zambeste.
M-am maritat din dragoste. Gresit. Te-ai maritat ca sa fugi de acasa, te-ai maritat fiindca te simteai singura, te-ai maritat ca sa demonstrezi tuturor ca nu mai esti mica si neinsemnata. Cand auzi pe cineva, din intamplare, care face aceasta afirmatie: m-am maritat din dragoste, sa te uiti la ochii. Vor fi jumatate inchisi si fara lumina. Ceea ce inseamna ca a constientizat greseala.

Credit Foto: Badea Sorin

Articol scris de Radu Leca.

Revista online de Psihologie | Mediere | Coaching

Promovam GRATUIT, psihologi, mediatori, coachi. Articole de psihologie, mediere si coaching in format text si audio. Contact: 0741.101.881. Radu Leca.

psiholog,mediator,coach