Prima casatorie la femei – A doua Parte

Alege sa faci ceva cu viata ta.
Alege sa ramana ceva/cineva in urma ta

Cine ajunge sa creada in prima casatorie? Categoric nu cei ce formeaza cuplul casatorit! Atunci cine? Familia si prietenii.

Intotdeauna prima casatorie este considerata casatoria de test sau de maturitate.
Atunci cand nimeni nu te auDe si nimeni nu te vede, atunci cand nu existi pentru nimeni, te mariti. In acest fel ai ocazia sa crezi ca vei conta pentru cineva.

Semne ce prevestesc greseala facuta:

sorin Badea Photo

Nu mai ai intimitate, lucrurile materiale la care tu tineai nu mai au loc in casa pe vrei sa o imparti cu partenerul de viata, iesirile in oras sunt de umplutura, parintii lui vin la el nu la voi, tatal lui cand te priveste are expresia aia: de ce ea Doamne.

Ce iti trebuie ca sa te mariti? Timp, curaj si un pic de nebunie. La ce iti foloseste timpul? Trebuie sa observi victima, nu? Curajul il vei folosi sa planuiesti coincidentele iar nebunia se activeaza cand dai atacul final. Ce-ar fi daca ne-am casatori. Suntem facuti unul pentru altul. Timpul este de partea ta. Cu ajutorul timpului poti revendica bucati din viata lui, fara sa participi direct. Cum? Observand ceea ce face.

Datorita faptului ca tu il alegi pe el, tot tu vei fi cea nemultumita de rezultatul final. Si cand spun rezultat final ma refer la evolutia partenerului de cuplu, langa tine. Vei avea momente cand te vei uita lung si gales la cel de langa tine si te vei intreba nedumerita: Pentru totdeauna voi fi cu el?

Adevar: Femeile se marita prima oara din furie, generare de importanta, teama de singuratate, plictiseala si lipsa de siguranta.

Momentele cheie din prima casatorie:

Vei constata ca singura persoana de care esti multumita si care evolueaza corect in casnicie, esti tu.
Nu ai fantezie creatoare, daca ai fi avut nu te maritai, dar daca am presupune ca ai atunci nu o irosi pentru crearea barbatului perfect.
Stiu ca ai inteles in ultimii ani ca un barbat asa cum vrei tu este ceea ce iti trebuie.
Dar, cum vrei tu sa fie acest barbat? Identic cu cel care l-ai luat in casatorie?
Si atunci de ce vrei sa il schimbi?
Iti poti folosi energia creatoare, in fiecare zi, realizand lucruri pozitive pentru tine.
Sa incepi cu tine ziua nu este rau. Schimba-te pe tine nu pe cel de langa tine. Stiu este placut sa schimbi pe cineva, de aceea iti recomand sa incepi cu tine.

Credit Foto: Badea Sorin

Revista online de Psihologie | Mediere | Coaching

Promovam GRATUIT, psihologi, mediatori, coachi. Articole de psihologie, mediere si coaching in format text si audio. Contact: 0741.101.881. Radu Leca.

psiholog,mediator,coach