Psihologia politică a poporului român

Este atât de greu de înțeles că există păpușari în politică?

Care este psihologia politică a poporului român? Pe ce se bazează? Unde este idealul de libertate în politică? Cine cumpără libertatea unui popor?

Ultrapsihologie(UP): Pe ce se bazează psihologia politică a poporului român?

Radu Leca(RL): Pe credința schimbării clasei politice! Psihologia apare în mentalul colectiv drept scut, folosit împotriva suferinței dar și drum al înțelegerii. Prin intermediul psihologie, politicienii pătați devin impecabili iar cei impecabili devin pătați. Strategia politică eludează psihologia maselor, transformând binele poporului, în binele politicianului. Atât timp cât politicianul are sursă, de proveniență, de imagine, de traumă, de apartenență, atunci avem cu ce să creăm scenarii.

UP: Vând iluzii scenariile, în politică?

RL: Jocurile politice sunt iluzii. Din când în când apar erori și este vizibil faptul că poporul iubește erorile. Dintr-o eroare ajungi să conduci un partid, asta după ce ai plecat rușinos din 8 partide, tot din eroare ajungi Prim-Ministru, având un discurs înțeles atât de intelectuali, cât și de muncitori. Erorile ajung să fie votate. De ce? Fiindcă poporul are impresia că politicianul care vorbește pe șleau, spune întotdeauna adevărul. Doar că adevărul nu este cel auzit și ascultat, ci adevărul este cel cumpărat, pe bani grei și promisiuni rele. Când votezi erori, jocul politic are hack, iar tu ai votat o păpușe, nu un creier.

 

UP: Ce scenarii vor face vânzări record în 2024?

RL: ProRomânești, ProPatrie. ProVârstnici, ProMâncare ieftină, Pro orice. Scenariile pro vând din orice unghi.

Desființare unui brand “de țară”. Există politicieni corecți? Psihologia Politică sau Libertate? #sățifiebine #alephnews

Să-ți fie bine! Psihologia politică