Programul Leca pentru ganduri pozitive. Luptam cu Depresia și Anxietatea impreuna, timp de 60 de zile și constatam rezultatele la care ajungem. Programul experimental contine urmatoarele elemente necesare depasirii episodului Depresiv si sau Anxios:
1. Definirea INCREDERII
2. Acceptarea INCREDERII
3. Intelegerea REALITATII
4. Acceptarea SENZATIILOR
5. Intelegerea Valorii Personale
Eu sunt Psiholog Radu Leca si cred cu tarie ca Depresia si Anxietatea pot fi UITATE. In 60 de zile reinveti sa gandesti si sa uiti Depresia si Anxietatea.
Cei care nu cred in lucrurile evidente, pot incerca. Vor fi surprinsi.
Programul Leca AntiDepresie si AntiAnxietate este GRATUIT!
*Programul de lucru este valabil doar in Bucuresti.
#Campania NU TOLERATI DEPRESIA, NU TOLERATI ESECUL
Ce este mai usor:
1. Sa spui ca esti depresiv sau sa muncesti? De ce te temi de munca? Jobul iti confera independenta. Este grozav sa te simti implinit. Implinirea vine din realizari. Cu cat realizezi mai mult cu atat te simti mai implinit.
2. Sa nu faci nimic pentru tine si ceilalti (sa zaci) sau sa muncesti? De ce nu ajuti? Ajutorul acordat unei persoane, atunci cand are nevoie, te înnobilează si iti creste stima de sine. Este grozav sa ajuti. Voluntariat emotional!
3. Sa te plangi ca esti trist si amarat sau sa muncesti?
Cu cat vei spune ca esti depresiv si ca esti trist cu atat viata ta o sa arate ca un film la care asisti din siguranta fotoliului.
Cu cat te vei plange mai tare, cu atat vei atrage doar mila si valoarea ta o sa fie mereu 0.
4. ACCEPTAREA Depresiei conduce la esec profesional, social si de cuplu. Iti schimbi jobul fregvent, exista episoade ciclice de somn in cantitati mari (12-14h), nu te alimentezi corect, incepi sa te neglijezi.
Neacceptarea depresiei duce la LUPTA. Lupta cu proprile sentimente si nevoia de izolare.
5. Care sunt cele trei adevaruri neacceptate de depresivi?
A. Prezenta starii de Lene
B. Accesul facil la Minciuna
C. Frica permanenta
Adevaruri ce deranjeaza. Emotional, stiu ca sunt greu de acceptat.
6. Este usor sa minti, pana vei crede chiar si tu, ca te simti rau si nu poti face nimic. Cu cat te minti mai mult, cu atat te autosabotezi mai tare.
7. Este usor sa acoperi lenea, provenita din comoditate, spunand ca esti atat de trist incat nu te poti implica in nimic. Cu cat vei tolera mai mult lenea, cu atat te vei indeparta de responsabilitati. Lenea/Comoditatea este cea care te saboteaza.
8. Este usor sa afirmi ca iti este frica, de ceva ce nu intelegi. In acest fel scapi de orice responsabilitate. Nu te supara ca sunt direct. Stii ca am dreptate. Cum sa te temi de tot si sa nu intelegi de ce te temi. La intrebarea: de ce te temi, raspunsul sa fie “Nu stiu, doar simt o frica mare ce nu dispare”.
Avem un Exemplu?
Cazul particular al Mamei ce se plange ca la ora 19:30 ii este somn. De ce se plange Mama de somn? Avem 2 variante de răspuns
D. Ii este somn
E. Nu stie cum sa se comporte cu copilul si prefera sa fie obosita
Adevarul? In cazul in care Mama este obosita se intelege dorinta de somn. In cazul in care Mama repeta, seara de seara ca este obosita si are nevoie de somn de la 19:30 la 08:00 atunci este clar ca Mama FUGE de ceva anume. Oboseala exista clar! Dar exista si frica de esec ce potenteaza acceptarea imediata a oboselii.
Unde este greseala?
Din copilarie! In educatie! In aplicarea gresita a educației. Eu stiu asa: cu cat vei creste hiperprotectiv un copil, acesta se transforma in depresiv. Nu alege sa faci toate lucrurile in locul copilului tau, nu asa il ajuti. Din contra! Iubeste-ti copilul. Protejeaza-l.
Cum te transforma depresia?
Folosita drept scuza a lipsei de chef de munca (lene), aduce in viata subiectului ce se declara depresiv, atentia dorita.
Daca pornim de la ideea ca: Depresia este o falsa stare de spirit ce impinge subiectul catre acceptarea tuturor lucrurilor CE NU LE POATE FACE; Putem gandi impreuna asa: cand nu esti capabil sa fi responsabil si implicat in rutina slujbei si familiei, brusc devi depresiv.
De ce sa te temi de lucrurile pe care nu le poti face? Incearca sa faci lucruri singur. Incearca sa fi mereu pozitiv.
Depresivul se deconecteaza de la realitate? Da! De ce? Fiindca are impresia ca poate face orice. Stiind ca exista cel putin cineva ce o sa aiba grija de el. Depresivul intra in Vacanta Cerebrala. Nu mai gandeste targetat. De ce? Din teama de esec.
Depresia nu trebuie tolerata. Tolerarea depresiei duce la esec. Depresia este una din “scuzele” folosite de oamenii sensibili, ce nu vor sa fie responsabili. Deranjeaza acesta exprimare? Cand nu mai putem sa fim responsabili, fiindca nu mai vrem, preferam sa devenim anxiosi.
Primul lucru ce se obtine in prezenta depresiei? Atragerea Atentiei. Cand subiectul stie ca prin tristete atrage atentia, subiectul foloseste tristetea ca forma de automanipulare si manipulare a maselor (familia).
De ce apare Depresia? Din frica de a face ceva concret cu timpul si valoarea ta ca persoana. Depresivii asteapta recunoasterea valorii personale. Intrebarea se formeaza gandind: ce valoare personala sa fie recunoscuta cand nimeni nu demonstreaza nimic.
Este “usor” pentru o femeie ce debea a nascut, sa afirme ca intra in depresie, de frica esecului.
De ce sa afirmi ca intri in depresie cand exista dragostea? Prin dragoste refaci orice sentiment negativ.
Dragostea pentru copil împiedică aparitia esecului. Deasemenea din luna a 5 a de sarcina, va recomand stimate doamne sa participati la cursuri speciale pentru viitoarele mamici. Trebuie sa stiti ca instinctul primeaza in relatia cu nou nascutul, ca laptele dvs este cel mai bun din lume, ca aveti nevoie de sustinere in creșterea copilului dar ca exista si cursuri ce va pot face SI MAI GROZAVE. Va rog sa NU va ganditi la depresie, dupa nastere si sa va canalizati energia in directia cresterii copilului.
Campania NU TOLERATI DEPRESIA, NU TOLERATI ESECUL are la baza Programul Radu Leca AntiAnxietate si AntiDepresie de 60 de zile.
Cred cu toata fiinta mea ca un om se poate schimba in 60 de zile. Impreuna luptam! Reinvatati sa ganditi si sa va raportati pozitiv la propriile frici ce determina aparitia Depresiei.
Nu va lasati condusi de Frica de Esec.
#Campania NU TOLERATI DEPRESIA, NU TOLERATI ESECUL
Motto: Ce apare in prezenta depresiei? Mila! Indiferent de varsta subiectului, pregatire si credinta, depresia atrage MILA. Mila devine stalpul Zonei de Confort in acceptarea si alimentarea DEPRESIEI.
Motto 2: Nu va temeti sa recunoașteți slabiciunea.
Ziua 1 Increderea celorlalti in tine/ Nu exista Depresie exista doar lene si mila
Ziua Intai debuteaza cu ideile principale generate de viata ta de pana acum. Increderea celor din jur in tine, mai bine zis NEINCREDEREA celor din jur in tine.
Cum sa aiba incredere in tine, cand tu ai fost invatat sa nu ai incredere in nimeni, nici in tine?
Intrebari deranjante despre COPILARIE (nu te teme sa raspunzi):
Ai simtit, din copilarie, ca partenerii de joaca nu te alegeau niciodata decat daca trebuia. Nu erai ales nici la Fotbal, nici la Tara Tara vrem ostasi, nici la Tenis. De ce nu erai ales? Fiindca erai diferit de toti cei din jur. Nu faceai nimic bine. Nu puteai sa sutezi pe poarta. Nu tineai racheta corect. Nu ajungeai nici o mingie.
Cele 6 randuri ce tu le vezi negative, sunt vazute ca adevarate de cititori.
Nu erai ales niciodata la joaca fiindca nu stiai sa te joci. Cine este vinovat ? Tu sau parintii tai? Daca te-ai fi nascut programat genetic sa stii sa te joci si daca parintii tai te-ar fi lasat sa te joci mai mult afara, toti ceilalti copii te-ar fi ales drept partener de joaca. Vina este impartita.
Intrebari deranjante despre PRIMII ANI DE SCOALA:
Ai simtit la scoala, ca majoritatea colegilor tai nu te vad? Ce spui de urmatoarea propozitie: erai vazut doar cand isi bateau joc de tine.
Cand voiau sa rada de tine, te bateau si te injurau, tu cadeai si nimeni nu venea sa te ridice. Erai singur. La fel si acum. Tot singur esti.
Ce ai facut in scoala ca sa poti sa supravietuiesti? Ai invatat mai mult decat ceilalti. Era metoda ta de razbunare. Erai singur cand invatai? Da! Si cand vorbeai despre ce ai invatat, tot singur erai? Da! Si cand iti luai singur decizile, tot singur erai? Da!
Scoala pentru tine a insemnat un vesnic refuz, multa carte si multa singuratate.
Intrebari deranjante despre LICEU:
Ai simtit la liceu, ca majoritatea colegilor tai au succes, fac sex, ies in oras, iar tu esti privit ca un pensionar? Hainele de pe tine, alese de mama si tata sunt diferite total de ceea ce poarta colegii tai. Minimalismul colegilor nu se regaseste in tine. Pachetelul tau cu mancare, parfumeaza 3h toata clasa, pana in fine te decizi sa il arunci la cos in aplauzele colegilor. Ai cele mai bune teze si singurul moment cand simti miros de parfum, este cand o colega profita de mintea ta!
Pozitionarea ta in Facultate:
Ai simtit la facultate ca ai o sansa sa fi fericit? Bravo! Doar ca nu stiai ce inseamna fericirea si ai crezut ca esti bolnav.
Ai gasit in Facultate persoane identice cu tine? Dar nu ai interactionat cu ele din frica si neintelegere.
Cand o colega din an a lipsit 3 saptamani ca avut depresie, te-ai gandit ca iti pare rau sau ca trebuie sa ai si tu aceleasi simptome?
Pozitionarea in Cuplu
Dupa multi ani de singuratate ai ales partenerul de cuplu, despre care tu crezi ca te poate intelege si vedea asa cum iti doresti.
Insuccesul duce la dorinta de a fi depresiv si anxios.
Daca vrei sa “te faci bine” constientizeaza ca tot insuccesul avut de la gradinita pana la primul job, a dus la dorinta ta de a fi diferit si de a atrage mila. Cineva sa se intereseze si de tine. Simti nevoia organica de a atrage pe cineva, pe oricine, doar sa fi vazut, CHIAR SI CU MILA.
Motto-ul meu este: De ce sa crezi in boli ce nu exista?
Credinte Personale dupa care imi ghidez viata profesionala.
10. Nu cred ca anxietatea trebuie tratata luni de zile
11. Nu cred ca depresia trebuie tratata ani de zile
12. Cred ca zona de confort atat la depresivi cat si la anxiosi contine popularul si vechiul cuvant LENE
13. Cred ca atat depresivii cat si anxiosii sunt rezultatul hiperatentiei parintilor. Inlocuind hiperatentia cu notiunea populara “Cocolisit” nu as minti. Argumentul meu este urmatorul: cu cat protejezi si cocolosesti mai mult un copil/adolescent, sansele lui ca adult sa fie anxios si/sau depresiv cresc semnificativ
14. Cred cu toata fiinta mea, ca depresivii si anxiosii in mediul virtual de tip social media, sunt agresivi si certareti, adresand oamenilor ce vor sa ii ajute cuvinte calomioase. Argumentul meu este: din frica de a schimba confortul tristeții, subiectul agreseaza verbal, negand orice forma de terapie
15. Cred cu toata fiinta mea ca Programul Leca AntiDepresie și AntiAnxietate de 60 de zile de lucru intens schimba modul de a gandi iar depresivul si/sau anxiosul se reinventeaza
Dorinta mea este sa va ajut! Nu am cum sa ajut mii de oameni deodata. Dar pot lucra cu drag, gratuit, cu cate 10 pe luna.
Ziua 2 #Campania Nu TOLERATI DEPRESIA, NU TOLERATI ESECUL
Sa colaboram! Sa lucram impreuna! Sa luptam impotriva Depresiei! Sa luptam impotriva Anxietatii!
Eu sunt Radu Leca si am gandit un Program Experimental de LUPTA impotriva gandurilor ce favorizeaza aparitia Depresiei si Anxietatii, bazat in totalitate pe Comunicare!
De 10 ani studiez Depresia. De 10 ani invat despre manifestarile si simtomele Depresiei. Mi-au trebuit 10 ani sa inteleg ca orice tip de Depresie si Anxietatea se poate rezolva.
Zona de Confort a subiectului diagnosticat de medicul psihiatru cu Depresie si/sau Anxietate, este factorul determinant al existentei acestor tipuri de “tulburari emotionale”.
Atat timp cat subiectul accepta Zona de Confort, chiar si in prezenta explicatilor psihologului sau psihiatrului, atunci subiectul o sa favorizeze mersul la psiholog sau psihiatru, ani la rand.
Cred in constientizarea directa si permanenta a subiectului ce a fost diagnosticat cu Depresiei si Anxietate, fata de urmatoarea informatie: nu este necesar sa mergeti ani de zile la psiholog si psihiatru. Rezultatul si timpul depind de dvs. Puteti lucra cu psihologul si psihiatrul 60 de zile intens si sa aveti rezultate uluitoare.
Cred in indepartarea gandurilor ce duca Depresiei si Anxietate, daca si subiectul isi doreste, in 60 de zile. Cred! Trebuie sa crezi si tu!
Zona de Confort dispare si este inlocuita de Reinventarea subiectului din punct de vedere emotional si social.
Eu sunt Psiholog Radu Leca si cred cu tarie ca Depresia si Anxietatea pot fi UITATE. In 60 de zile reinveti sa gandesti si sa uiti Depresia si Anxietatea.
Ma puteti suna la numarul de telefon 0741101881
Photo source and all the rights go to PIXABAY. com