Patologia Casatoriei

Patologia Casatoriei

de ce exista patologia casatoriei? Datorita urmatoarelor exemple concrete ce determina rezultate negative in viata de cuplu si familie.

a. lipsa comunicarii, lipsa si intelegerea gresita a iubiri

b. partenerii simt neintelegere reciproca

c. lipsa oricarui tip de implicare emotionala, zero pasiune

d. repetarea taskurilor si aparitia plictiselii în cuplu

e. indiferenta fata de problemele partenerului, dezinteres total

f. multiplicarea certurilor si a intensitatii acestora avand ca baza lucruri neimportante

g. reducerea activitatii sexuale pana la stingerea completa

h. existenta problemelor de tip financiar

i. zero respect pentru partenerul de cuplu

j. neîncrederea

Totalitatea bolilor obtinute prin casatorie:

1. Surzenie – Discutiile prelungite, incepute seara si terminate noaptea ii provoaca barbatului, in timp, probleme grave auditive. Barbatii aleg ce sa auda, cand sa auda, pe cine sa auda. Barbatii aleg momentul in care sa auda. De ce? Fiindca atunci cand sau casatorit, partenera de viata nu cerea, nu dorea, nu visa atat de multe lucruri imposibile. Prin intermediul acestei boli fictive, barbatii se protejeaza emotional, putand continua la infinit sa observe si sa barfeasca femei tinere trecute cu putin peste 18 ani.
Intrebare pentru barbatii deveniti surzi in urma casatoriei: noaptea cand stati pe siteuri pentru adulti, cum puteti auzi gemetele eroinei principale avand doar 5% din sunetul obisnuit?

2. Orbire – Il saluti, te imbraci provocator, te imbraci sumar, ii faci propuneri erotice vizuale, il momesti in colturile ascunse ale casei, il opresti din treaba si incepi sa-l pipai si cu toate acestea nu te vede. Orbirea de tip emotional, apare in cazul cuplurilor in care s-a infiltritat o alta curtezana. Barbatul este acaparat de frumusetea si erotismul nemascat al noului partener sexual si o strege mental imaginea sotiei.
Solutie pentru acest tip de orbire: sex cu forta. Sotiile trebuie sa isi reconfirme pozitia indiferent de metoda folosita. Sex cu forta in miez de noapte. In fiecare noapte pana cand barbatul reincepe sa isi vada sotia.

3. Obezitate – Din comoditate absoluta si respingand traiul normal cu sotia, barbatii aleg obezitatea ca pe o scuza notoriei a impotentei psihice de a accepta responsabilitatea orgasmului saptamanal. Dorind sa eludeze satisfacerea partenerei, sotii combina alcool cu mancarea in cantitati uriase.
Barbatii aleg traiul facil daruit prin accesare resurselor din frigider. Supra aportul caloric este sporit de consumul de alcool. Postura lor zilnica este relaxata pe fotoliu sau scaun pufos. Soldurile si fundul incep sa se lateasca. Burta se revarsa peste centura. Organele sexuale se tumefiaza.
Solutii de prevenire a obezitatii aparute in urma casatoriei: tararea barbatiilor in sala de sport. Sotiile trebuie sa integreze obligatoriu rasplata sexuala de tip pavlovian.

4. Probleme renale – Fuga lui Bach presupune un ritm special de insertie muzicala. Fuga de viata cotidiana presupune consumul de Bericioaca si sprit.
Bericioaca si spritul provoaca urinari dese. Cum privesc barbatii problema? Berea este un aliment, spritul un adjuvant. Care este adevarul? Berea previne plictiseala si spritul amorteste simturile. Mirosul in schimb indeparteaza orice sotie normala.
De ce apar problemele renale in cazul barbatiilor casatoriti? Datorita faptului ca nu mai accepta cicaleala partenerelor de cuplu.

5. Disfunctii glandulare
6. Probleme hepatice
7. Disfunctii ale tiroidei

Sarim peste punctele 5, 6,si 7 si ajungem la cea mai importanta disfunctie dobandita in timpul mariajului: 8. Disfunctia cognitiva

Efectele emotionale si cognitive ale bolii reprezinta provocari inalte. Tipul acesta de modificari afecteaza propria imagine a individului. Imaginea de sine este compromisa.

Disfunctile cognitive cauzate de oboseala mentala datorita discutiilor cu partenerul de viata, nu au nici o legatura cu activitatile mentala obisnuita si reprezinta într-o mare parte factor declansator al stresului si a starilor emotionale conflictuale.
Ce remarcam la barbatii casatoriti: Prezenta obosealii cognitive. Oboseala cognitiva reprezinta încetinirea functiei mentale pe tot parcursul efectuarii unei sarcini repetitive, de tipul argumentarii verbale. Sotul obosit cognitiv are dificultati în mentinerea concentrarii si prezinta tulburari de memorie vizuale si auditive. Avem aici exemplul clasic al urmatorului tablou de familie: Gigi ai dus gunoiul? Da! Unde? La usa!

Specific faptul ca este foarte greu pentru partenerul de cuplu, sa se adapteze noilor conditii de viata atunci cand intervine oboseala cognitiva.
Confuzia din cuplu declanseaza permanent stari emotionale puternice pentru cel putin un partener.

casatorie, patologia casatoriei, psihologie de cuplu