Ghid de supravietuire pe timp de razboi

Ghid supravietuire razboi

Datorita noilor evenimente politice europene, a directiei combative adoptate de Rusia, dar si datorita dorintei publice a Statelor Unite de a investi militar in Romania (Baza din România va găzdui radarul Aegis SPY-1 și va conține 24 de interceptori Standard Missile-3. O construcție de patru etaje similară cu cele de pe navele de război va fi mutată în baza de la Deveselu de pe coasta de est a SUA, ca parte a construcției), Radu Leca publica primul ghid de supravietuire pe timp de razboi. 

soldier-60707_1280Acest articol are statut de Permanent Update.

Update

Obligatia de a stii sa faci urmatoarele:

– sa stii sa inoti ;
– sa ai o conditie fizica si o sanatate bune , peste medie
– sa cunosti cel putin un stil de lupta de contact
– sa ai un minim de pregatire medicala ( face diferenta )
– sa ai un minim de ustensile ( cutit, brichete, paracord, guta de pescuit, cateva ace )
– sa fii in stare sa iti faci o sulita, un arc rudimentar, o capcana din nuiele pentru rozatoare mici
– sa fii in stare sa iti faci rapid un adapost
– sa fii capabil sa filtrezi apa si sa te deprinzi cu consumul de fructe si legume cat mai putin prelucrate termic
– sa fii capabil sa furi de la altii ( este o deprindere imorala dar esentiala – supravietuirea nu este romantica si nici eleganta )
– sa fii capabil sa citesti un prieten sau un inamic.
– sa intelegi ca resursele bune pentru tine sunt bune si pentru altii ( daca ai prea multe vei fi jefuit , chiar omorat pentru ele )
– sa fii capabil sa nu eziti in a lua viata unui inamic, care atenteaza la mijloacele tale de supravietuire si ale familiei (SURSA https://bushcraft.ro/)

Motto: cuvantul “stoc” este similar cu supravietuire. Ai stocuri, traiesti.

Foloseste informatia.

Ce trebuie sa faceti inainte de a va gandi la stocuri. Cum va aparati! Alege metoda de aparare si gandeste-te ca posibilul agresor nu are mila. Inscrieti-va copii la cursuri de karate si inot. Descarcati brosuri de supravietuire in paduri.

Haine si Incaltari

Trebuie sa cumparati stocuri de haine, de calitate. Puneti accentul pe hainele termice. Depozitarea se face in Camera de Rezerve. Una din camerele in care locuiti se transforma in spatiu de depozitare si se imparte la 4. Haine/Incaltaminte – Mancare – Apa – Medicamente.

Ciorapi

Ciorapi termici lungi. Minim 50 de perechi pentru fiecare membru al familiei. Pentru copii mai mici de 12 ani cumparati dresuri subtiri si dresuri groase. Minim 8-10 serii pentru fiecare copil. O serie are 12 perechi. Femeile sa-si cumpere dresuri si sosete. Dresuri groase, de calitate, 200 de perechi, sosete cu si fara licra 1000 de perechi.

Pantaloni

Pantaloni, inchisi la culoare, matlasati sau termici, minim 15 perechi, pentru fiecare membru al familiei in parte. Daca in familie exista copii mai mici de 10 ani, cumparati serii de pantaloni, ca sa puteti acoperii toate stadiile de crestere. 

Incaltari

Puneti accentul pe bocanci cu talpa Vibram, inalti pana deasupra gleznei. Acest tip de bocanc este garantat 5 ani. Minim 4 perechi pentru fiecare mebru al familiei.

Pulovere

Puloverele trebuie sa fie din lotul celor realizate pentru vanatoare. Denumite sugestiv: pulover de vanatoare. Culoarea kaki, tesatura dubla. Pe interior sunt vatuite sau acoperite cu un alt strat de material impermeabil si rezistent la vant. Minim 5 bucati pentru fiecare membru al familiei.

Geci

Gecile ce le veti cumpara trebuie sa fie impermeabile, rezistente la vand, usoare, tip sport/ski, realizate din materiale ce permit miscarea. De cumparat minim 5 bucati pentru fiecare membru al familiei.

Primul strat de haine de sub geaca

Obligatoriu polar de 300. Fabricat din micropolar tratat antipraf, la umeri intaritura ripstop. Minim 10 bucati pentru fiecare membru al familiei.

Al doilea strat de haine de sub geaca

Obligatoriu tesatura termica, de 100 sau 300. Minim 10 bucati pentru fiecare membru al familiei.

Manusi

Manusile trebuie sa fie de vanatoare. Sunt realizate special sa poti folosi corect mainile si te protejeaza de frig. Minim 10 perechi pentru fiecare membru al familiei.

Gagula

Gagula trebuie sa fie din polar. Minim 10 bucati pentru fiecare membru al familie.

Tricouri

Cumparati din Malaiezia sau India, tricouri Polo negre de 180g, cu pretul de 0,20 centi bucata. Minim 200 de bucati. Transportul este gratuit. Marfa se achita la usa.

Mancare

Puneti accentul pe conserve.

300 de conserve de rosii cubulete.

300 de conserve pasta de rosii.

300 de conserve carne de porc sau vita.

300 de conserve legume.

200 kg orez in vid

100 kg zahar + 30kg zahar candel

100 kg sare

100 kg grau neprocesat

Pentru a va putea pregati masa zilnica, aveti nevoie de: un generator de electricitate x3 (cu un stoc de 200l de benzina sau motorina), un cuptor electric x3, o masina de facut paine x5, o cana de fiert apa x5.

Apa

Recomand un stoc de 50 de baxuri de sticle de apa la 2l si cumpararea unui filtru de apa. Pe masura ce stocul de apa se consuma, cumparati apa. Cumparati apa in fiecare zi!

Medicamente 

Paracetamol 40 de cutii

Aspirina 40 de cutii

Quarelin 40 de cutii

Ser fiziologic 30L

Dexametazona 40 de cutii

ACC 40 de cutii

Antitermice – puneti accentul pe produsele homeopate. Sunt ieftine si nu expira.

Consumabile

Tampoane – 200 de cutii

Detergent – lichid 50 litri – praf 100 kg

Hartie igienica 100 de baxuri

Dezinfectant – 50 litri

Acest articol are statut de Permanent Update si a fost realizat pentru a va ajuta in caz de conflict armat.

Ghid realizat de Radu Leca

Credit Photo: https://pixabay.com/

Revista online de Psihologie | Mediere | Coaching

Promovam GRATUIT, psihologi, mediatori, coachi. Articole de psihologie, mediere si coaching in format text si audio. Contact: 0741.101.881. Radu Leca.

psiholog,mediator,coach