FEMEIA SI SEXUL. ARMA DIN CUPLU

FEMEIA SI SEXUL. ARMA DIN CUPLU
În prezent statul femeii a avut mult de suferit. Ea nu mai este legată de bărbat ca în secolele anterioare. În primul rând, mult mai multe femei si-au castigat stabilitatea, au un serviciu, așadar sunt, din punct de vedere economic, independente. În al doilea rând, ele nu mai doresc să finalizeze orice relație sexuală cu aducerea pe lume a unui copil existând contraceptive eficace, răspândite pe scară largă, în comparație cu secolul trecut când nu se știa, probabil, de unde să se procure un dispozitiv anticoncepțional sau, chiar dacă exista posibilitatea, acesta se putea dovedi cu totul ineficace.

Printre lucrurile pe care specialiștii le știu despre femei și sex este faptul că printre cele mai frecvente lucruri reclamate de femei sunt: dorința și interesul față de sex, precum și de plăcerea și satisfacția sexuală.
Toate aceste probleme sunt atribuite stimei de sine scăzute, a programului încărcat al femeilor, serviciu, treburi casnice, copii, astfel încât sexul devine inca una din ,,treburile’’ pe care le au de făcut, nemulțumirea față de propriul corp, inhibarea de a nu le cere partenerilor de cuplu ceea ce le face plăcere și mulți alți factori de natură externă cât și internă.

ene corina psihologÎn prezent, singurul factor în sprijinul unei relații amoroase de lungă durată este voința partenerilor de a o întreține. Evident, există și excepții, dar în cele mai multe cazuri numai calitatea intimității menține coeziunea cuplurilor, în ziua de astăzi existând tot felul de presiuni, se duce o adevarata bătălie între sexe.

Majoritatea femeilor, la sfârșitul unei zile încărcate se mulțumesc cu sexul de calitate mediocră. Satisfacția sexuală determina  îmbunătățire considerabila a stării de bine, indiferent de vârstă. Astfel încât femeile satisfăcute sexual sunt mai fericite. Conteaza cine si cum te-a satisfacut.

O femeie de succes trebuie să fie satisfăcută și din punct de vedere sexual pentru a fi pe deplin împlinită. Adevar: Femeile care sunt stresate de performanța lor sexuală riscă să își compromită in totalitate actul sexual.
Femeile trebuie să învețe să savureze momentul de intimitate și să se concentreze mai mult asupra senzațiilor și a emoțiilor resimțite în acel moment.

Sexul este încă un subiect tabu pentru multe persoane care în timp ,,erodează’’ intimitatea. Viața sexuală oferă acea rupere de presiunile vieții de zi cu zi dându-ne posibilitatea să trăim momente unice alături de partenerul de cuplu.

După un raport intim, creierele ambilor parteneri eliberează substanțe precum serotonina, dopamina și noradrenalina care îi fac să se simtă mai fericiți, îndrăgostiți și conectați. Zambet = Fericire. Ar fi grozav sa zambim toti mai mult si mai des.

De cele mai multe ori reușita unei relații de cuplu se bazează mult pe satisfacția sexuală a femeii. Într-o relație de cuplu sexul contează enorm în ciuda diferitelor opinii potrivit cărora viața cuplului nu gravitează în jurul sexului, însă continuă să fie unul dintre aspectele ce duc la ruperea unor relații.

woman-438434_1280În cazul femeilor, implinirea sexula determina construirea unui caracter puternic. Emotional femeia este stabila. Momentele de intimitate maximă consolidează relația contribuind totodată la starea de bine psihică și emoțională a femeii.

Cu toate acestea, mai eliberam un adevar contradictoriu cu cele scrise mai sus: Rare sunt femeile care pun accentul pe sex, majoritatea dintre ele tânjesc după relații stabile considerând că viața intimă este mult mai împlinită în cadrul unei relații de lungă durată în comparație cu partidele de sex ocazionale.

În urma unui studiu prezentat în cadrul conferinței American Sociological Society realizat de cercetători de la Universitatea Pennsylvania s-a constatat că 85% din femei au considerat că pentru a te bucura de actul sexual este nevoie să-ți iubești partenerul.

Adevărata armă a unei femei este feminitatea și senzualitatea pe care o emană, nu frumusețea fizică ce deseori este considerată un ambalaj pe baza căruia se face o etichetare, nu imbracamintea ci atitudinea, vocea, râsul temperat, sunt considerate esențiale unui stil de exprimare feminină.

În fiecare relație de cuplu atitudinea de seducție este cea care apare prima dată, însă și cea care dispare cel mai repede.
După dispariția acesteia începem și ne punem diverse întrebări: ,, el nu mai face acele gesturi ca înainte, nu îmi mai acordă atenție, ea nu mai zâmbește, nu mai există acele priviri în care cei doi se pierdeau la început.

Și apoi ne întrebăm…ce este de făcut, cum de s-a ajuns la aceste lucruri?
Ceea ce trebuie făcut este să ne folosim arma cea mai de preț și anume feminitatea.

O femeie vrea conexiune emoțională mai înainte de toate pentru a răspunde pe deplin laturii sexuale. O viață împlinită din punct de vedere sexual poate fi doar dacă există compatibilitate emoțională.
Femeile iubesc romantismul.

Deseori femeile își doresc un mediu romantic, lumină difuză, muzică soft, o cină romantică, petale de trandafir și tot ce face o femeie să se simtă specială.

Psiholog Ene Corina

Credit Photo: https://pixabay.com/

#ultrapsihologie

#psihologie

Citit si editat de Radu Leca

Revista online de Psihologie | Mediere | Coaching

Promovam GRATUIT, psihologi, mediatori, coachi. Articole de psihologie, mediere si coaching in format text si audio. Contact: 0741.101.881. Radu Leca.

psiholog,mediator,coach