Cum iti recastigi sotia? Pamflet

Sigur, asta e toata viata mea, un pamflet.

Barbatii nu sunt barbati daca nu au cel putin o amanta noua la fiecare 6 luni. Deranjanta exprimarea? De ce? Pare rupta dintr-un film ce nu prezinta realitatea?
Asta ar gandi un om care isi schimba la 6 luni amanta. Sau? Sau o doamna ce banuieste antecedentele sotului.
Ce ar gandi o necredincioasa? O necredincioasa ar spune asa: la 6 luni schimba amanta? Asa rar?

Unde este adevarul? Undeva la mijloc, intre exprimarea comerciala si gandurile ascunse. Barbatii inseala din motive ce frizeaza normalul. Atat timp cat femeia ii da chiar si pentru o secunda barbatului impresia de noua posibilitate si implinire sexuala, atunci el actioneaza. Exista un motiv pentru care un barbat 100% heterosexual nu ar ceda in fata farmecelor feminine? Da, exista doua motive clare: copii si religia.

Model Veronica Maria Neacsu

Ca sa ajungem inapoi la titlul articolului, va invit sa citim impreuna cele 7 motive care stau la baza escapadelor sexuale ale barbatului.

1. Lipsa de comunicare erotica cu sotia.
Sotul nu ii spune, nu ii arata, nu ii demonstreaza ce isi doreste in intimitate. Fara comunicare erotica, cuplul este sortit pierzaniei. Sunt putine femei versate care stiu ce si cum sa apese, ca efectele sa fie de lunga durata.

2. Incapacitatea sotiei de a-si satisface sexual sotul.
Sotia nu poate accepta sexul total din mai multe motive, printre care enumeram: educatia, cultura, religia. Sotia dezvolta fobii erotice, pe care le conserva in ideea apararii uneia dintre cele 3 motive enumerate mai sus. Avem urmatorul exemplu de gand: de ce sotul meu are nevoie de stimulare orala, inaintea actului sexual, cand alti barbati nu au nevoie (adaugand in minte urmatoarea expresie – de asa ceva)

3. Aparitia copiilor in cuplu.
Odata cu aparitia copiilor in cadrul cuplului, cuplul se dezvolta oficial atingand notiunea/stadiul de familie. Barbatul se sperie si aici avem patru cazuri valide.
a. De frica batranetii si a maturizarii, barbatul isi retesteaza farmecele erotice.
b. Din cauza rutinei si a oboselii psihice, barbatul alege lipsa de discutii si actiunea erotica ieftina cu o femeie diferita de ce are acasa. Colegele de job sunt cele mai apropiate. Delegatii, apropiere, deplasari, apropiere, ore petrecute impreuna, apropiere.
c. Discutiile cu si despre copil emancipeaza femeia. Femeia nu mai este supusa. Barbatul o pedepseste validandu-si sexual prezenta in alta parte.
d. Prezenta unei alte persoane in casa, care ajuta proaspata mama, deranjeaza semnele teritoriului masculin, barbatul preferand sa marcheze terenul la o alta adresa.

4. Ingrasarea.
Sotia se ingrasa, fara motiv, datorita unei dereglari hormonale sau din cauza stresului. Sotul prefera sa nu discute despre acest aspect, si gaseste linistea sexuala alaturi de o proaspata absolventa de liceu.

5. Impartirea spatiului personal si cu alte persoane.
La inceput de casnicie, cand nu ai nimic pus deoparte, casa o imparti cu socri. Iar acum permiteti-mi sa fiu vulgar intelectual : …si daca soacra nu e tanara…Ma iertati, eram doar parsiv si insinuitor. Dar acesta este modelul.
Sotul considera ca nu isi poate manifesta sexualitatea liber. Neputand sa se manifeste erotic liber, alege gresit.

6. Programul de la job.
Cand sotia se intoarce acasa in fiecare zi la ora 21:00, plecata de la 06:00, nu comunica, nu zambeste, nu actioneaza. Doarme pe picioare. Fiind si absenta motivat, in timpul actului sexual, este firesc pentru barbatul modern al anilor 2015, sa nu intrebe nimic si sa-si duca herghelia in alt grajd.

7. Controlul
Unde esti? Cu cine esti? Cand ajungi acasa? Cine vorbeste langa tine? De ce te suna colega ta? Cu cine ai fost la fotbal? De ce se uita meditatoare de engleza la tine? De ce nu mi-ai spus ca meditatoarea are 20 de ani? Control ridicat, stres ridicat. Stres ridicat, dorinta de scapare mare. Cand prinzi o usa deschisa fugi. Valabil, daca nu ai copil cu doamna dominatoare. Personal merg pe principiul, ai facut copil stai si creste-l. Ca de fugit, toti putem fugi.

Dupa ce am trecut prin cele 7 motive si prin exemplele aferente, permiteti-mi sa ma intorc la titlul: Cum iti recastigi sotia?

Raspunsul este clar si simplu: fiind tu. Acel “tu” de care s-a indragostit doamna ta.

Autor: Radu Leca

Model: Veronica Maria Neacsu

Credit Photo: https://pixabay.com/

#ultrapsihologie

#psihologie

Citit si editat de Radu Leca

Revista online de Psihologie | Mediere | Coaching

Promovam GRATUIT, psihologi, mediatori, coachi. Articole de psihologie, mediere si coaching in format text si audio. Contact: 0741.101.881. Radu Leca.

psiholog,mediator,coach