Depresia-REZIDUALA-si-Anxietatea-Remanenta

Psiholog Radu Leca a conceput doua noi cursuri

  1. https://www.facebook.com/events/1090425301726242/

Conceptul de umbră al PERSONALITĂȚII

Un subiect sănătos psiho-emoțional poate avea trei până la cinci intensități și viteze diferite de constientizare și emitere de idei, după cum urmează:

1. Alfa
Când subiectul înțelege complet o idee și emite răspunsuri ce îmbunătățesc aplicabilitatea informației înțelese. Alfa conștientizează în timp real informația, o înțelege complet și o îmbunătățește

2. Beta
Când subiectul înțelege complet o informație dar nu dorește sa facă efortul mental de a modifica aplicabilitatea ei. Beta nu dorește să se implice în dezvoltarea modificării aplicabilității informației

3. Gama
Când subiectul nu înțelege complet informația și nu este capabil sa emită nimic. Gama trebuie să facă efortul de a reasculta și mai atent informația, până când este capabil să o reproducă si să o folosească

4. Delta
Când subiectul nu înțelege nimic din informația audiată. Datorită unor elemente ce fac parte din structura psiho-emoțională afiliată depresiei. anxietății și stresului Delta nu se poate concentra, spunând senin că nu înțelege informația

5. Epsilon
Cazul particular în care subiectul înțelege informația si îi convertește negativ utilitatea. Epsilon cu siguranță este multiplu traumatizat și în lipsa terapeutului, răspunsul său la ceea ce aude și înțelege este reprezentat de convertirea automată a conținutului din pozitiv în negativ

Fiecare dintre cele 5 categorii noi de personalități de mai sus, dețin “umbre” de utilizare și aplicare în funcție de: gradul de inteligenta al subiectului, starea psiho emoțională, mediul de comunicare, timp și loc.

Un caz particular este reprezentat de subiectul cu grad înalt de inteligență ce poate jongla cu toate cele cinci personalități. copyright Radu Leca

2. https://www.facebook.com/events/424335842431711

1 martie 2022 aduce primul eveniment european care tratează existența Depresiei Reziduale/Remanente(Drr) și a Anxietății Reziduale/Remanente(Arr)
Copyright Radu Leca

Lucrez de ceva vreme la o noțiune nouă însoțită de propria sa definiție ce în noaptea de 16 decembrie 2021 și-a modificat valoarea, mărindu-si aria de cuprindere psiho-informațională. În 2006 am scris si am vorbit public pentru prima dată despre Emoțiile Reziduale si la acea vreme la explicam așa: Ceea ce rămâne în urma unei emoții negative, ca imagine, amintire, trăire, se numește Emoție Reziduală.”Până în anul 1830 nimeni nu a simțit Emotiile.


În schimb oamenii au simțit o serie de alte lucruri ce erau atent explicate: „pasiuni”, „accidente ale sufletului”, „sentimente morale”.” sursa Wikipedia.

Dacă timp de 1830 de ani nu am avut termenul de emoții, din anul 2021 putem avea acces la psiho-evoluție și să acceptăm noțiunea extinsă de Emotii Reziduale și Tulburări afective Reziduale/Remanente.

În urma comportamentului dobândit, așa cum spunea Darwin în cartea sa The Expression of the Emotions in Man and Animals, emotile apar.
Iar acum ideea mea, ce pornește de la o simplă întrebare: știm ce rămâne în urma emoțiilor? Da! Dar în urma depresiei dar în urma anxietății, știm? Bănuim doar.


REZIDUÁL, -Ă adj. Care rămâne (ca reziduu). ◊ Apă reziduală = apă utilizată în procesele tehnologice, conținând anumite impurități sau substanțe toxice. [Pron. -du-al. / cf. it. residuale, fr. résiduel, engl. residual]. – sursa: DN (1986)

Remanență REMANÉNT, -Ă adj. Care rămâne, care persistă. ◊ Imagine remanentă = imagine care rămâne după încetarea excitației inițiale. [< fr. rémanent]. – sursa: DN (1986)

Totalitatea temerilor, a neînțelegerilor, a obiecților, rămase în subiect, în urma manifestării episodului de emoții puternice negative se numește Conglomerat de Emoții Reziduale (CER) sau emoții remanente(ER).

Și acum update-ul.Dacă în urma unui episod depresiv, luni de zile de la solutionare, rămân active in pacient emotii negative inexplicabile, le putem eticheta drept Depresie Reziduală? Da!Dacă în urma unui episod anxios, luni de zile de la solutionare, rămân active în pacient emotii negative inexplicabile, le putem eticheta drept Anxietate Reziduală?1 martie 2022 aduce primul eveniment european care tratează existența Depresiei Reziduale și a Anxietății Reziduale.
Copyright Radu Leca