Cum iti protejezi copilul impotriva unui tata abuziv?

INTRO Cum iti protejezi copilul impotriva unui tata abuziv? Reduci prezenta tatalui biologic la zero.

Consilierea psihologica se impune, pentru toata familia. Consilirea psihologica extinsa se impune pentru membrul familiei care este sursa tuturor starilor si emotiilor conflictiuale.

Tatal Abuziv!

A ce miroase tatal abuziv educat obisnuit? A tigari si alcool. A ce miroase tatal abuziv educat deosebit? A parfum scump. Ce au in comun cei doi? Furia.

Incepem cu 5 intrebari retorice si o intrebare ajutatoare:

Cum se numeste tatal ce nu vorbeste ci doar tipa? Merita consiliat psihologic?

Cum este privit tatal care doar tipa la copii? Merita consiliat psihologic?

Cum ajutam un tata care determina formarea universului conflictual, ii spunem ca este…abuziv.Merita consiliat psihologic?

Ce gandim atunci cand vedem in trafic un tata ce scuipa pe geam fiindca a prins galben la stop? Ca este un om bolnav. Cum il ajutam? Ii spunem ca este…abuziv.Merita consiliat psihologic?

Cand mama biologica stie ca tatal biologic sufera de tulburari disociative (iar aici avem exemplul cunoscut al studentului la medicina ce nu reuseste sa isi ia rezidentiatul si ajuns intr-un proces sustine in fata judecatoarei ca este medic, in fata psihologului ca este sales manager si defapt el este sofer) trebuie sa impuna o forma de ajutor?

Transformarea in conformitate cu plata.

Cand un tata biologic este obligat prin hotarare judecatoreasca sa dea timp de 18 ani, in fiecare luna UN LEU, catre copilul sau, atunci copilul se transforma intr-o MARFA.
Atat timp cat platesc, eu am drepturi. Asa gandeste un tata abuziv. Cum incep aceste abuzuri?

Tatal Abuziv!

CONTINUT 

1. Cu un telefon!

Minorul este sunat in zile nominale ale saptamanii(doar marti, doar vineri, doar duminica) la aceleasi ore. Conversatia este identica indiferent de evenimente iar daca minorul ii transmite o informatie noua tatalui biologic, de tipul: astazi la scoala am studiat geometria, tatal biologic este lipsit 5-10 secunde de reactie dupa care intreaba incurcat: care geometrie? Unde este abuzul? Abuzul este in nepasare si in lipsa de imaginatie si in lipsa de ganduri a tatalui biologic.

2. Cadourile de Craciun.

Cum 1 martie, Pastele, 1 mai nu exista, Craciunul este singura sarbatoare crestina despre care tatal biologic stie ca are continut textil. Adica, trebuie sa-i cumpere haine minorului. In cel mai bun caz minorul este luat la cumparaturi si intrebat mecanic ce are nevoie. Daca minorul nu stie sa raspunda, atunci tatal biologic recurge la singurul lucru despre care simte ca trebuie facut: se impune. Impune gustul sau si notiunile personale cu si despre necesitatiile textile ale copilului. Rezultatul este catastrofal. Minorul se intoarce la mama cu haine ce nu ii sunt necesare, indoielnice calitativ si de prost gust. Ce trebuia sa faca tatal biologic in acest caz, daca dorea binele si urmarea interesul suprem al minorului? Sa o sune pe mama biologica si sa se sfatuiasca impreuna despre ce ii trebuie minorului. Unde apare abuzul? Evident in impunerea gustului, cu forta.

3. Rudele.

Tatal biologic se foloseste fara jena de distanta dintre copil si rudele paterne, angrenand autoritatiile pentru a o determina pe mama biologica sa permita vizite extinse peste hotare. Unde este abuzul? Cu toate ca rudele paterne ale minorului intra in contact cu minorul pe teritoriul Romaniei, tatal biologic, dintr-un exces de mandrie cauta sa gaseasca modalitatea oficiala si legala de a-si impune narcisismul patologic, luand minorul intr-o calatorie plina de pericole intr-o tara ce nu are legatura cu UE. Sa spunem Republica Socialista Moldova.

4. ReCasatoria

Cum se simte un minor cand vine in vizita la tatal biologic iar fratele vitreg ii spune: pleaca de aici!?Mahnire! Ce simte un minor in varsta de 10 ani cand isi vede mama vitrega plimbandu-se fara rusine in chiloti tanga si sutien prin casa? Frustrare.Ce simte un minor in varsta de 10 ani cand isi vede mama vitrega pozand erotic in fata camerei de luat vederi tinuta cu mandrie de tatal biologic? Rusine.Unde este abuzul? In atitudinea tatalui biologic de a fura timpul minorului. Atat timp cat se plateste pentru el, atunci timpul nu mai este al copilului. Gresit!

5. Furia si tulburarile de conduita.

Cum isi interpreteaza furia brusca, tatal biologic? La vederea sau auzul numelui fostei sotii, la vederea sau auzul numelui de MAMA, tatal biologic simte o furie ce nu o poate controla. Privitorii se afla in fata unui comportament intentional. Tatal biologic si-a impus acest tip de manifestare ca sa poata pastra vie emotia despartirii. Comportamentul intentional simuleaza furia, in acest fel sunt evitate responsabilitatiile pentru comportament. Are aceasta furie o sursa clara, exacta? Da. Este aceasta furie de tip intentional? Nu in totalitate. In existenta tulburarii de conduita si a prezentei comportamentului agresiv patologic ce domina fondul disarmonic al personalitatii tatalui biologic, furia este asociata cu modificarea personalitatii. De exemplu daca tatal biologic provine dintr-un mediu lipsit de educatie si etica, unde raporturile furioase fizice (bataia) erau firesti, atunci ne putem astepta ca tatal biologic sa foloseasca propozitii amenintatoare de forma: mai cresti tu si sa vezi ce bataita iti dau eu tie, in prezenta minorului de 1-2 ani.
Stiu povestea lui Alex. Alex este astazi un nefericit tata. Casatorit, a doua oara, cu o femeie usoara ce isi petrece zilele de sambata departe de casa, constientizeaza greseala facuta si folosindu-se de comportamentul intentional simuleaza furia atacandu-si partenerul de cuplu. In timpul procesului de tentativa de crima, recunoaste ca s-a prefacut furios, pentru a o ataca lucid pe fosta sotie. De ce? Din neputinta. Alex nu a fost capabil sa comunice niciodata cu nimeni. Originar din Republica Socialista Moldova, Alex a incercat toata viata sa aiba o imagine perfecta in fata prietenilor si a familiei. Doar ca nu a reusit. Alex, chiar si acum la 40 de ani, traduce din romana in rusa, discutia purtata, ca sa poata gandi raspunsurile potrivite. Efortul fiind mare, Alex a renuntat la discutii. Discutiile au fost inlocuite cu JIN si Tigarete.

Tatal Abuziv!

Incheiere

Viata ne poate pacali. Ceea ce acum se prezinta ca fiind benefic, peste ani, odata cu acumularea de experienta devine malefic. Asa se intampla si in casnicii, cu sau fara copii. Fostul partener devine malefic. Copilul este la mijloc, iar furia ta este imensa. Impui lucruri irationale, amentinti si injuri, defaimezi si te razbuni permanent. Tu crezi ca toate aceste lucruri au aceiasi sursa: fostul partener de viata. Adevarul doare. Sursa esti chiar tu. Te-ai imbolnavit. Ai devenit un om bolnav. Imbolnavesti tot ce este in jurul tau. Pana cand? Pana cand minorul pe care tu vrei sa il iei cu forta o data la doua weekenduri afla ca este protejat de legea 272. Din acel moment tu nu mai existi. Orice decizie judecatoreasca, se opreste la legea 272.

Felicitari Statului Roman.

Psiholog Radu Leca