Psiholog | Vechiu Mihaela

Cand magia intalneste dorinta de a face bine si timp de 24h o data pe saptamana este doar lumina, apare omul ce poate schimba orice. O cheama Mihaela si este unul dintre cei mai pozitivi oameni cu care am ocazia si bucuria sa lucrez.
Doamnelor si Domnilor, va prezint numele si activitatea celei mai noi colaborari din Media Online. Dna Psiholog Vechiu Mihaela si-a adus magia la UltraPsihologie.ro

UltraPsihologie.ro Vechiu Mihaela Psiholog

„ Starea de bine este o atitudine. „
Mihaela Vechiu este psiholog clinician si psihoterapeut format in psihoterapie analitica Junghiana si trainer atat in in grupuri de dezvoltare personala cat si in activitati educationale pentru copii si tineri.
Implicata in egala masura in sectorul ONG, Mihaela activeaza in sfera drepturilor copilului si drepturilor omului, accesul la educatie pentru categorii sociale defavorizate, sustinerea educatiei alternative , creearea de metode didactice inovative si formare.
Activitatea sa profesionala include atat psihologia/psihoterapia cat si educatia. Din 2005 a urmat cursuri si workhop-uri cu diverse abordari psihoterapeutice si terapii alternative cat si traininguri nationale si internationale.
Este atrasa de psihologia subconstientului dar si de abordari ca dramaterapie, art-terapie, gestalt terapie, ludoterapie, NLP. Creaza ateliere de dezvoltare personala cu diverse tematici de autocunoastere ( feminin versus masculin si echilibrul relatiilor din viata noastra, intelegerea tipologiilor de personalitate si vocatie personala, dezvoltarea abilitatilor de comunicare prin tehnici de teatru si storytelling, vizualizare creativa cu mandale, autocunoastere prin intermediul viselor etc.) si activitati de formare.
Crede in dezvoltare pe tot parcursul vietii, motiv pentru care multe dintre din proiectele sustinute au implicat-o in educatia nonformala. A sustinut proiecte sociale in colaborare cu asociatii de profil si autoritati in domeniu, programe de educatie incluziva si dezvoltare pentru tineret impreuna cu specialisti din alte domenii, precum teatrul.
Militeaza activ pentru drepturile omului si pentru combaterea unor fenomene sociale cum ar fi discriminarea, violenta domestica, abandonul scolar, delicventa juvenila in campanii educationale , prin participarea in diverse evenimente cu caracter social, sau ca invitat in emisiuni radio – TV.
Vocatia sa este aceea de a ii ajuta pe oameni sa isi integreze experientele personale de viata.
„Cred ca oameni au nevoie de diferite instrumente pe care sa le regaseaca in ei insisi, in a-si deschide perspectiva asupra propriei vieti, in a depasi obstacole pe care le intampina si in special de a isi crea un bun contact cu propria persoana. Ceea ce eu fac este sa le ofer un context in care sa isi deschida intelegerea, sa echilibreze mai multe aspecte interioare, sa se vada pe sine si sa isi aduca resursele necesare mental si emtional, ba chiar sa se reconfigureze personal daca este nevoie.”

Licentiat al Facultatatii de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu (2001-2005)
Masterat in Psihoterapie Analitica Junghiana, din cadrul Universitatii Spiru Haret, Facultatea de Psihologie (2005-2007)
Formare in psihoterapie analitica junghiana (2005- 2011)
Membru in Colegiu Psihologilor, Psiholog clinician (2009)
Formator (2011)

Workshopuri si evenimente tematice sustinute : „Semnificatia viselor„ in cadrul Festivalului „Body, Mind & Spirit ; „Cand visele ne vorbesc ”- Asociatia Echipa Omeniri ; „Atelierul de vise” – Alandala Cafe ; „Intelegerea viselor” – Incubator 107 ; „Feminitatea in oglinda, un atelier despre relatii ” – Asociatia Echipa Omenirii; „Leac la discriminare ”cu MaghiaRomania , la Bucuresti si Cluj
Participari profesionale :
„Connector” Un Happening Nonformal ( eveniment naţional – ANPCDEFP, programul Erasmus+ ) , Facilitator metoda „ Diversity Learning”; Cluj Napoca -2014
Laboratorul de Educație NonFormală, (2011, 2012, 2013, 2014) eveniment national susținut de A.N.P.C.D.F.P prin programul Tineret in Actiune – Facilitator cu prezentarea metodei „Writing Theatre”; ulterior participant, în editia proiect de promovare a educației nonformale „Proiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L”, editia tematica „No Hate Speach si drepturile omului”.

 „Targul 100 de Metode de Educatie Nonformala” ,Centenarul Cercetasilor Romaniei – trainer in atelier de metode in educatie nonformala – 2013
Proiect N.O.N.FO.R.M.AL, Consultare “Calitatea in educatia Non Formala” – 2012

Aparitii Media :
Radio Romania Cultural , emisunea „Chef de vorbe” – Despre delicventa si educatia nonformala in programe de reabilitare prin < Proiectul scrie si spune pe bune> , noiembrie 2013
Radio Romania Cultural , emisiunea”Chef de vorbe „ – Despre omenie , aprilie 2013
TVR2, emisiunea “Ora de stiri” , dezbatere asupra programului < Strategia de prevenire a criminalitatii la nivelul Muncipiului – Prefectura Municipiului Bucuresti > invitat , iulie 2011
N24Plus, emisiunea “Costul vietii” ( impreuna cu psiholog coordonator proiecte Silviu Ionita, si voluntarii No Abuse), dezbatere pe tema violentei domestice, campania educationala “Spune mai departe”, si proiectele No Abuse (Pro dialog, Spune mai departe & Politia de proximitate, Proiect educatie non formala – teatru) – 26 iunie 2011
Radio Romania Cultural, emisiunea “Chef de vorbe” – Educatia non formala si combaterea abandonului scolar – invitat, 17 iunie 2011 www.radioromaniacultural.ro
Radio Romania Cultural, emisunea “Chef de vorbe” – Violenta domestica si abuzul psihologic. – invitat, 27 mai 2011
Radio Romania Cultural, emisiunea “Chef de vorbe”- “Vise, Mituri, Inconstient, Reconectarea la noi insine” – invitat , iunie 2010

Proiecte sustinute:
Proiectul social “Un pas, o schimbare”, Asociatia Echipa Omenirii (2014). Un demers educational si terapeutic prin activitati de art si drama terapie, exprimare prin metode educationale nonformale, oferit copiilor din Centrul de Plasament Ciresarii.
Programul de incluziune sociala “Aripi pentru viitor”, Asociatia Echipa Omenirii (2013). Nascut din dorinta de a oferi o sansa acelor tineri care nu au avut parte de cel mai elementar lucru: afectiunea, indrumarea parinteasca si siguranta unui camin, Proiectul este un program de educatie alternativa adresat copilor institutionalizati din centrul de plasament Peris, ingloband diverse activitati lucrative in mai multe domenii, pentru descoperirea si cultivarea talentelor native si orientarea profesionala.
Scrie si spune pe bune (2013) Un program educational de reabilitare a tinerilor delicventi (prin educatie nonformala) derulat in Penitenciarul Rahova , ce si-a dorit sa ajute la combaterea discriminarii, excluderea riscului de recidiva a delicventilor tineri si in a ajuta pentru reintegrarea acestora in societate.
Compania de Teatru Labirint, Spectacolul „Brioc” (2012). Constructor de rol. Este o formulă de teatru prin care spectatorul experimentează, de-a lungul parcurgerii construcției, diverse etape printre care și cea a amintirilor, scopul întregului experiment fiind sensibilizarea spectactorului-participant, relaționînd logic, afectiv, mental și psihologic cu experiențele personale, din care spectatorul invată. Parcurgerea traseului fizic susține și parcurgerea unui labirint interior, al trăirilor, sentimentelor prin introducerea individuală în sistemul creat.
Proiectul „Writing Theatre” (2011) In cadrul programului european Leonardo Davinci , sub egida Insitutului de Stiinte ale Educatei in colaborare cu ONG-uri, scolii, licee. Proiectul viza lucrul cu adolescenti in risc de abandon scolar, pentru incluziune sociala prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare folosind arta dramatica (teatru de incluziune sociala).

Leave a Reply