Mediator | Valeria Tivdă

Buna ziua, doamnelor si domnilor. Incepand cu data de 26.02.2015, echipa MEDIATORI UltraPsihologie.ro isi mareste numarul de membri. Alaturi de noi, se afla la acest inceput de drum dna Mediator Valeria Tivdă.

UltraPsihologie.ro Valeria Tivda Mediator

Medierea este activitatea principala pe care o desfasor in prezent in cadrul Biroului de Mediator Valeria Tivdă. Am ales medierea ca activitate principala intrucat are legatura cu armonia, echilibrul si comunicarea.
Ca activitate adiacenta, sunt consultant de terapii alternative unde am avut marea sansa sa studiez si sa inteleg lucruri si fenomene ce au loc dincolo de perceptia ochiului.
Studiile aprofundate de metafizica chineza imi ofera posibilitatea de a intelege viata si conflicteledintr-o alta perspectiva. Ele reprezinta un avantaj pentru mine in gasirea mult mai inteleapta a modului lor de solutionare. Cunostintele acumulate ma ajuta sa afirm cu incredere, ca medierea este un remediu al conflictului.
In acelasi timp sunt consultant in domeniul managementului resurselor umane si formator in mediere, comunicare si managementul conflictului.
De ce ai ales ,,Arta Medierii’’?
Succesul procesului de mediere are la baza doua elemente : tehnica folosita de mediator si arta aplicarii aceastei tehnici. Fara corelarea acestora, medierea nu va reusi, cum de altfel niciunul dintre cei doi factori nu trebuie sa lipseasca.
In cazul medierii, eu consider ca arta are un rol esential incepand inca din faza in care o persoana se decide sa te aleaga ca mediator si pana la momentul semnarii acordului de mediere.
Tehnica trebuie aplicata, insa arta este esentiala. Vorbesc aici despre arta de a aplica tehnica, dar si despre un alt fel de arta, despre care iti voi explica mai jos.
ARTA MEDIERII asa cum o vad eu
Arta pentru mine inseamna suflet. Este vorba despre acelasi suflet care picteaza un tablou. Pictorul isi aplica propria tehnica, insa cel care picteaza este sufletul. Si ca sa intelegem de ce ,,Arta Medierii’’ voi explica acum: Arta inseamna Suflet si Mediere inseamna echilibru. Ceea ce rezulta este Arta Medierii.
Cum a inceput cariera de mediator
Au existat 3 optiuni: avocat, judecator, mediator
a. avocat – as fi considerat ca doar clientul meu are dreptate, ceea ce nu ar fi fost corect. Pe deasupra ar fi trebuit sa demonstrez.
b. Judecator – teoretic, eu aveam dreptate, legea ma ajuta. Era un avantaj, insa trebuia sa impart dreptatea, dar in suflet s-ar fi creat un dezechilibru.
c. Mediator – ambele parti au dreptate
Am ales sa fiu mediator si in aceasta alegere m-au ajutat foarte mult cursurile de dezvoltare personala. Oricat de paradoxal ar parea, la aceste cursuri am invatat sa inteleg oamenii si sa citesc dincolo de prezenta lor fizica.

Valeria Tivda Mediator

Valeria Tivda
MEDIATOR
Punct de lucru :Str. Ienachita Vacarescu nr. 17A, parter, Sector 4, Bucuresti/ (Zona Piata Unirii)
Tel: 072 70 606 70
E-mail: apelez@artamedierii.ro, Pagina web: www.artamedierii.ro
DATE FIRMA:
Valeria Tivda – Birou de Mediator
Str. Agricultori nr. 95, corp B, sector 2, Bucuresti;CIF 27761372
Cont IBAN RO70BREL0002000739060100
Libra Internet Bank – Sucursala Ion Mihalache

Leave a Reply