Dan Ciortan Bazi

Texte clasice de Qiong Tong Bao Jian. (QTBJ)-despre Pamant

戊 reprezinta stanca si muntele, ferme si grele. O astfel de persoana este mai degraba statica decat sa se deplaseze. 戊 controleaza natura pentru ca exista crestere si viata noua pe munte în primavara si vara; si atunci cand este toamna si iarna toate lucrurile vii de pe munte intra în hibernare. Si toate sunt la mila lui. Cand apa umezeste, natura se se reînoieste pe munte. Într-un mediu calamitat toate lucrurile vii mor (adica fara apa pentru a umezi mediul si prea cald si uscat). Muntelui îi displac ciocnirile si prefera sa fie linistit.

Texte Clasice de Qiong Tong Bao Jian. (QTBJ) despre Metal

Corpul metalului este Yin si contine totusi un caracter Yang si din acest motiv pot fi forjate; consolidarea lui va fi determinata de intensificarea ingredientelor lui. Exista de asemenea un alt metal care nu este un caracter puternic – este 辛 cub de gheata! Daca metalul nu are foc pentru a fi îmbunatatit, aceasta nu poate deveni util. Cand metalul este mai puternic decat focul, va fi dificila prelucrarea. Cand focul este mai puternic decat metalul, unul va deveni slab si va fi eliminat treptat.

Texte Clasice de Qiong Tong Bao Jian. (QTBJ) – Despre Foc

Stralucirea flacarilor focului arzand pazit la sud, poate fi vazuta, dar luminozitatea lui nu va dura decat daca este de asemenea înradacinata! Stralucirea va dura! Lemnul este corpul focului; fara lemn focul nu poate dura mult timp. Focul foloseste apa; fara apa, focul va deveni prea intens, si va deveni nerealist!

Cand focul este prea intens, nu este nimic care sa nu poata fi distrus, si poate fi foarte daunatoar pentru mediu. Lemnul contine foc si poate fi gasit în locatia Tigrului si Iepurelui. Focul în Vest va fi un dezavantaj; cand vede Maimuta si Cocosul focul va muri. Daca focul traieste în sud, atunci lemnul are o utilitate. Si daca focul locuieste în nord, atunci lemnul va actiona în calitate de arbitru.

Despre Apa

壬(Ren) reprezinta marea si raurile. Slabeste 庚(fier), poate schimba modul de gandire a 庚 si poate fi perceput prin simturile sale si au un intelect clar. O persoana 壬 este foarte activa si mereu in miscare; este posesiva, exercita sau afiseaza energie. Avandu-si radacinile in 癸(Gui), se poate ridica la cer si se grabesc spre pamant. Daca 壬se transforma devine foarte nobil si loial – 丁 壬 se combina pentru a preveni 丁 sa dispara. Daca 壬 poate urmari lemnul, focul sau pamantul (structura speciala), atunci poate deveni un ajutor pentru cresterea copacului, echilibreaza dezastrele, ofera crestere mediului. (Într-un cuvant), 壬 trebuie sa fie puternica , astfel încat sa devina de neoprit.

Despre Lemn
Tranzitand sezonul de iarna, Lemnul care intra în primavara este înca destul de rece si iubeste lumina soarelui deoarece acest lucru va da lemnului multa caldura necesara. Cu lumina soarelui, lemnul nu va suferi de boli sau nenorociri. Daca exista apa calda, lemnul va fi fericit si lipsit de griji. În luna Tigrului, apa nu poate fi puternica; prea multa apa va face ca radacinile lemnului sa putrezeasca. În primavara, energia Yang a Lemnului este în framantare, sau cu alte cuvinte, lemnul se simte agitat, nerabdator si nervos. Lemnul are nevoie de apa pentru a-si umezi frunzele si radacinile. Lemnul se bazeaza pe utilizarea echilibrului dintre foc si apa. Mai multe tipuri de pamant (munte, sol) va necesita mai mult efort din partea lemnului în timp ce un singur tip de pamant înseamna mai multa bogatie. În primavara, lemnului îi displace prea multe metale deoarece acestea îl pot afecta si opri cresterea. Atunci cand se întampla acest lucru, persoana de lemn va fi ocupata de-a lungul vietii sale si va avea putin liber sau deloc. Daca lemnul este prosper, este bine sa aiba de metal pentru a-l controla; asta le va aduce persoanelor de lemn mult noroc si binecuvantare

Întelegerea personalitatii ZN
La fel ca apele raurilor si miscarea oceanelor este continua peste tot ajungand în diferite tipuri de lucruri, persoana 壬 este lipsita de griji si optimista; nu îi intereseaza trecutul si au curajul de a merge mai departe.

Arata entuziasm în tot ceea ce fac. Le plac sa ajute pe altii si nu se ingrijoreaza de greutati. Sunt persoane vivace pline de viata, si se bucura de activitatile sociale, si adesea devin centrul de atractie.

Bazi – Secretele Obezitatii descifrate!

Multi dintre clientii mei m-au întrebat de ce sunt grasi? Exista o modalitate de a vedea într-o harta Bazi de ce o persoana este grasa? Raspunsul este DA, absolut!
Clientii mei m-au întrebat din nou; Maestre exista o modalitate de a deveni mai slab? Ie-am raspuns DA, absolut! M-au întrebat din nou, de ce suplimentele mele de slabit nu ma ajuta? Le-am raspuns: pentru ca le luati la momentul nepotrivit, de aceea nu au rezultate!
Prin urmare, studierea Obezitatii este despre întelegerea stiintei naturii!